Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari heeft het gat met Honda en Mercedes gedicht: "Staan er mogelijk zelfs voor"

Ferrari gaat enorm zelfverzekerd het nieuwe Formule 1-seizoen in. De Italiaanse renstal liep de afgelopen jaren achter op het motorvermogen van Honda en Mercedes, maar denkt nu het gat te hebben gedicht. Mogelijk is de motor zelfs krachtiger dan de concurrenten.

Leclerc Barcelona Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari kon de afgelopen Formule 1-seizoenen niet meestrijden voor de wereldtitels. Naast problemen met de bolide in het juiste window krijgen, was de krachtbron van Italiaanse komaf niet sterk genoeg om te kunnen concurreren met de motoren van Honda en van Mercedes. Daar is dit jaar verandering in gekomen, zo bevestigt teambaas Mattia Binotto.

De techneuten hebben in Maranello keihard gewerkt aan het motorenproject, wat volgens de teambaas van Ferrari meer dan logisch is. "We wisten natuurlijk dat we vanaf dit jaar voor de volgende vier seizoenen vastzitten aan een (motor)concept", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Het was belangrijk om een motor te bouwen die geen achterstand heeft op de andere motorleveranciers, want vorig jaar keken we tegen een achterstand van 20 tot 25 pk aan."

Staat Ferrari dit jaar vóór Red Bull en Mercedes?

Binotto benadrukt dat de GPS-data nog niet precies vertelt hoeveel progressie Ferrari heeft gemaakt, maar de teambaas is er van overtuigd dat het gat met Honda en Mercedes is gedicht. "We zullen zo'n drie a vier races nodig hebben om te zien waar we precies staan met de motor, maar we hebben wel wat metingen gedaan tijdens de testdagen."

"Volgens die data zouden we op het niveau van de concurrent moeten zitten. We staan er in ieder geval niet achter en misschien hebben we zelfs nog wel wat meer, al is dat nog niet de definitieve conclusie. We kunnen voor nu alleen maar blij zijn met het werk dat er in de winterstop is verricht."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull