Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari heeft het gat met Honda en Mercedes gedicht: "Staan er mogelijk zelfs voor"

Ferrari gaat enorm zelfverzekerd het nieuwe Formule 1-seizoen in. De Italiaanse renstal liep de afgelopen jaren achter op het motorvermogen van Honda en Mercedes, maar denkt nu het gat te hebben gedicht. Mogelijk is de motor zelfs krachtiger dan de concurrenten.

Leclerc Barcelona Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari kon de afgelopen Formule 1-seizoenen niet meestrijden voor de wereldtitels. Naast problemen met de bolide in het juiste window krijgen, was de krachtbron van Italiaanse komaf niet sterk genoeg om te kunnen concurreren met de motoren van Honda en van Mercedes. Daar is dit jaar verandering in gekomen, zo bevestigt teambaas Mattia Binotto.

De techneuten hebben in Maranello keihard gewerkt aan het motorenproject, wat volgens de teambaas van Ferrari meer dan logisch is. "We wisten natuurlijk dat we vanaf dit jaar voor de volgende vier seizoenen vastzitten aan een (motor)concept", zegt hij tegen onder meer RacingNews365. "Het was belangrijk om een motor te bouwen die geen achterstand heeft op de andere motorleveranciers, want vorig jaar keken we tegen een achterstand van 20 tot 25 pk aan."

Staat Ferrari dit jaar vóór Red Bull en Mercedes?

Binotto benadrukt dat de GPS-data nog niet precies vertelt hoeveel progressie Ferrari heeft gemaakt, maar de teambaas is er van overtuigd dat het gat met Honda en Mercedes is gedicht. "We zullen zo'n drie a vier races nodig hebben om te zien waar we precies staan met de motor, maar we hebben wel wat metingen gedaan tijdens de testdagen."

"Volgens die data zouden we op het niveau van de concurrent moeten zitten. We staan er in ieder geval niet achter en misschien hebben we zelfs nog wel wat meer, al is dat nog niet de definitieve conclusie. We kunnen voor nu alleen maar blij zijn met het werk dat er in de winterstop is verricht."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"