Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Italië 2022

Ferrari-kamp verdedigt Verstappen na ongepast boegeroep GP Italië

Boegeroep hoort niet thuis in de gehele sportwereld en ook niet in de Formule 1. Nadat Max Verstappen onder luid boegeroep werd ontvangen na de GP van Italië liet het Ferrari-kamp weten dat dit totaal niet wenselijk is. Mattia Binotto en Charles Leclerc zijn er fel op tegen en spreken namens de Scuderia.

Leclerc Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft de thuisrace van Ferrari in Monza op zijn naam geschreven. Tijdens het interview met de Nederlander vlak na de race werd hij 'ontvangen' met luid boegeroep. Zelf zegt de Red Bull-rijder hier totaal geen last van te hebben en dat hij gewoon geniet van zijn overwinning. Zijn concurrenten bij Ferrari zijn eveneens niet gediend van dergelijk gedrag.

Tegenover de media, waaronder RacingNews365, spreekt Charles Leclerc zich uit tegen het gedrag van de toeschouwers. "Niemand houdt van het boegeroep en ik vind dat dit niet hoort te gebeuren. Dat is het. De fakkels, daarentegen, daar ben ik oké mee." Net als tijdens de GP van Nederland werden er in Italië talloze Ferrari-rode fakkels ontstoken.

"Dat is tijdens de formatieronde of de ronden naar de grid prima", vindt Leclerc. "Maar soms is het tijdens de race een beetje verwarrend voor ons. Maar zo gaat het nou eenmaal. Na de finish was er redelijk wat, maar het stoorde mij niet."

Binotto: "Verstappen verdiende de overwinning"

Ferrari-teambaas Mattia Binotto spreekt zich ook uit tegen het boegeroep. Hij vermoedt dat het niet zo zeer richting Verstappen was bedoeld, maar meer richting de FIA vanwege de slotfase van de race in Monza. De race eindigde achter de safety car, wat niet wenselijk was voor de teams, coureurs en fans.

"Boegeroep naar een coureur is nooit fijn, vooral niet naar Max. Hij was vandaag de snelste coureur op het asfalt en hij verdiende de overwinning. Dat hoort dan niet. Wel denk ik dat het boegeroep van onze Tifosi meer gericht was op de FIA. De reden hiervan was, denk ik, dat iedereen van mening was dat de safety car al eerder naar binnen kon komen voor een show in de laatste ronden en wat gevechten op het circuit."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

58 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf