Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari neemt per direct afscheid van technisch kopstuk

Ferrari neemt na bijna twintig jaar afscheid van Enrico Cardile, de technisch directeur op het gebied van het chassis bij de Scuderia. Er gingen al langer geruchten over zijn positie, maar nu is het dus in ieder geval duidelijk dat Cardile zijn ontslag heeft ingediend.

Leclerc Silverstone FP2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De wegen van Ferrari en Erico Cardile scheiden met onmiddellijke ingang en daarmee komt er na bijna twintig jaar een einde aan de samenwerking tussen de twee partijen. Daarmee doet Cardile afstand van zijn rol als technisch directeur van de chassisafdeling. Als tijdelijke maatregel wordt die afdeling geleid door teambaas Frederic Vasseur. Ferrari bedankt Cardile voor al zijn harde werk gedurende alle jaren bij Ferrari.

Naar verluidt zit Aston Martin achter de diensten van Cardile aan en nu is er dus volop ruimte voor Lawrence Stroll om de Italiaan aan te trekken. Hij zou voor een nieuwe stap naar voren moeten zorgen van het team uit Silverstone.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije