Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari op de bres voor Masi na controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi

Ferrari heeft uit de doeken gedaan hoe men als team over de controversiële seizoensfinale in Abu Dhabi denkt. Daar won Max Verstappen de Formule 1 wereldtitel ten koste van Lewis Hamilton en daarin speelde wedstrijdleider Michael Masi een bepalende rol.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto neemt het op voor Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi. Hij besloot in Abu Dhabi de safety car met nog één ronde te gaan naar binnen te halen, nadat hij de auto's tussen titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen voorbij had gelaten. Zo kon Verstappen met een geslaagde actie de titel binnenhalen, tot grote frustratie van Mercedes en tot de verbazing van velen in de Formule 1.

Want had Masi nu wel de juiste beslissing genomen? Wat Ferrari-teambaas Mattia Binotto is die vraag niet eenduidig te beantwoorden: "Ik denk dat welk besluit hij ook had genomen er altijd iemand tevreden en altijd iemand ontevreden was geweest", aldus de Italiaan in gesprek met onder andere RacingNews3565.

"Op dat moment (in die race, red.) had Masi de moeilijkste baan ter wereld", vervolgt Binotto, die desondanks graag aanschuift bij gesprekken over hoe dit soort zaken in de toekomst beter kan worden opgepakt: "Het belangrijkste is dat er lering uit wordt getrokken, als er al lessen te leren zijn."

Ferrari bereid om te praten over de regelgeving

"Ik denk dat dat zal gebeuren in de bijeenkomsten van de F1 Commissie. Als Ferrari gaan we graag om de tafel met de teambazen, de FIA en de F1 om te bespreken of we bepaalde dingen anders kunnen doen. Maar evengoed vind ik het nu niet gepast om bepaalde keuzes te veroordelen, omdat, en ik val in herhaling, het een enorm lastig besluit was. Ze zullen gegronde redenen hebben gehad om hiertoe te besluiten. Misschien had het anders kunnen gebeuren, maar het is lastig te beoordelen."

Ferrari vertrouwt er in ieder geval op dat er goed naar de kwestie gekeken wordt, ook onder het nieuwe FIA-bewind: "Ik ken de nieuwe president, Mohammed Ben Sulayem, goed. Er was altijd een goede relatie met Ferrari en met de hele F1, wat denk ik heel belangrijk is. Ik werk graag met hem samen. Ik spreek al met hem over wat er aan zit te komen in de F1 en wat de meest prangende zaken zijn."

F1-toekomst Hamilton hangt af van FIA-onderzoek na titel Verstappen

Naar verluidt stelt Lewis Hamilton keiharde eisen aan de FIA over een onderzoek naar de controversiële titelwinst van Max Verstappen.

20 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur