Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen nieuws

Ferrari snoert Verstappen de mond: "Geen boodschap aan een 22-jarige"

Max Verstappen blijft in Italië de gemoederen bezig houden. De Grand Prix van Amerika lijkt al ver achter ons te liggen, maar in het thuisland van Ferrari zijn de uitspraken van de jonge Nederlander over 'vals spel' nog steeds voorpaginanieuws. Dat komt mede door de recente uitspraken van Ferrari-CEO Louis Camilleri en teambaas Mattia Binotto.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Camilleri liet al weten dat de deur voor Max Verstappen wat hem betreft gesloten is bij Ferrari. Hij ging echter nog wat verder in op de aantijgingen van Max Verstappen en hoe men daarop heeft gereageerd bij de Scuderia. Volgens het befaamde automerk is men bewust niet tegen de aantijgingen van de Nederlander in gegaan.

Ferrari nodigde deze week de Italiaanse media uit op het hoofdkantoor nabij Bologna. Tijdens die lunch werd er uitgebreid gesproken over Max Verstappen en zodoende vult de Red Bull-rijder dan ook de headlines van de Italiaanse kranten. De Nederlander liet zich na afloop van de race in Amerika negatief uit over de Scuderia en de Italiaanse pers laat het onderwerp nog niet los.

Op de vraag van opgedaagde pers of Verstappen ooit voor Ferrari zal rijden antwoordde de Maltees met een duidelijke: "Nee". Dat antwoord gaf de aanwezige journalisten nog meer redenen om door te vragen naar de uitgebleven reactie van Ferrari op de uitspraken van Verstappen na afloop van de Amerikaanse GP. "We zijn een beursgenoteerd bedrijf, voor ons is integriteit een waarde en stilte is soms sterker dan woorden. Daarnaast zijn we Ferrari, waarom zouden we aandacht schenken aan de uitspraken van een 22-jarige?", aldus het duidelijke standpunt van Camilleri.

Ook teambaas Binotto gaf zijn mening over de uitlatingen van de Limburger en hoe zijn team omging met de uitspraken: "Het heeft me enorm gestoord dat een coureur dergelijke uitspraken doet, maar ik denk dat het weinig zin heeft om in te gaan op zulke quotes. Je moet het uiteindelijk op de baan laten zien en dat hebben we gedaan. We hebben ons meer verbeterd dan de andere teams op de grid."

Kunnen Max Verstappen en Red Bull volgend jaar al een gooi doen naar de kroon van Lewis Hamilton? Die vraag komt uitgebreid aan bod in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, hieronder te beluisteren.

76 reacties