Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari spekt FIA-kas als geen ander F1-team in 2019

Het innen van boetes is in de miljoenwereld die de Formule 1 is een weinig lucratieve bezigheid. Kijkend naar welk team het meeste kwijt was aan bekeuringen, maakt echter wel duidelijk wie het grootste boefje op de Formule 1-grid was.

Het uitdelen van een geldboete in de Formule 1 is een snelle manier om een team in overtreding te berispen. Voor de teams zelf is een boete overigens een vrij pijnloze straf, aangezien de hoogten van de bedragen niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat zijn. Zelfs het totaal aan geïnde boetes in 2019 valt niet opmerkelijk hoog uit.

In totaal zag de FIA door een totaal van 21 boetes €124.400 binnenkomen op de lopende rekening. Grootste spekker van de kas was afgelopen seizoen Ferrari, dat in totaal €80.000 aan bonnetjes binnenkreeg, waarmee het bijna twee derden van het totaalbedrag voor rekening nam.

Het overgrote merendeel van die €80.000 ging echter op aan de bekeuring na de Grand Prix van Abu Dhabi, waarin Ferrari's eigen meting van de hoeveelheid brandstof aan boord bij Charles Leclerc niet overeenkwam met die van de FIA. Het gevolg: -€50.000.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië