Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari tempert verwachtingen: "In Australië zullen we niet om de overwinning strijden"

Ferrari blijft na afloop van de eerste testweek, waarin het Italiaanse team langzaam oogde en bovendien ook een motor kapot zag aan, de verwachtingen temperen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Afgelopen seizoen was Ferrari na afloop van de testdagen de grote favoriet voor de Formule 1-wereldtitel. Niets bleek echter minder waar, want al tijdens de zomerstop leek het vrijwel zeker te zijn dat Mercedes er met de titel vandoor zou gaan.

Dit jaar is het tijdens de testdagen vooralsnog wel een ander verhaal. Ferrari lijkt op het oog langzamer dan Mercedes en Red Bull en bovendien ook nog eens minder betrouwbaar. Maar of het Italiaanse team een juist beeld schept, wordt door velen, inclusief de concurrentie, hardop afgevraagd.

De aanpak van Ferrari tijdens de testdagen is vergeleken met vorig jaar in ieder geval radicaal veranderd, meent Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover onder andere RacingNews365: "In de eerste week wilden we vooral de auto begrijpen, de set-up optimaliseren en veel data verzamelen. De rondetijden hebben we niet in de gaten gehouden", zo erkent de Italiaan, alvorens hij nogmaals de verwachtingen tempert.

Eerder zei hij al hardop dat Mercedes en Red Bull momenteel te snel zijn voor de Scuderia, maar terwijl de tweede testweek er nog aan moet komen, doet hij er nog een schep bovenop: "Ik denk niet dat we in Melbourne bij machte zullen zijn om voor de overwinning te strijden. Ik denk niet dat we Mercedes daar kunnen verslaan", aldus Binotto, die een zelfde scenario als in 2019 wil voorkomen.

"Weet je nog, toen we na de testweken dachten dat we competitief waren en we vervolgens in Australië werden verslagen..."

Met medewerking van Aaron Deckers.

4 reacties