Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari tempert verwachtingen: "In Australië zullen we niet om de overwinning strijden"

Ferrari blijft na afloop van de eerste testweek, waarin het Italiaanse team langzaam oogde en bovendien ook een motor kapot zag aan, de verwachtingen temperen.

200023 test f1 sebastian vettel day3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Afgelopen seizoen was Ferrari na afloop van de testdagen de grote favoriet voor de Formule 1-wereldtitel. Niets bleek echter minder waar, want al tijdens de zomerstop leek het vrijwel zeker te zijn dat Mercedes er met de titel vandoor zou gaan.

Dit jaar is het tijdens de testdagen vooralsnog wel een ander verhaal. Ferrari lijkt op het oog langzamer dan Mercedes en Red Bull en bovendien ook nog eens minder betrouwbaar. Maar of het Italiaanse team een juist beeld schept, wordt door velen, inclusief de concurrentie, hardop afgevraagd.

De aanpak van Ferrari tijdens de testdagen is vergeleken met vorig jaar in ieder geval radicaal veranderd, meent Ferrari-teambaas Mattia Binotto tegenover onder andere RacingNews365: "In de eerste week wilden we vooral de auto begrijpen, de set-up optimaliseren en veel data verzamelen. De rondetijden hebben we niet in de gaten gehouden", zo erkent de Italiaan, alvorens hij nogmaals de verwachtingen tempert.

Eerder zei hij al hardop dat Mercedes en Red Bull momenteel te snel zijn voor de Scuderia, maar terwijl de tweede testweek er nog aan moet komen, doet hij er nog een schep bovenop: "Ik denk niet dat we in Melbourne bij machte zullen zijn om voor de overwinning te strijden. Ik denk niet dat we Mercedes daar kunnen verslaan", aldus Binotto, die een zelfde scenario als in 2019 wil voorkomen.

"Weet je nog, toen we na de testweken dachten dat we competitief waren en we vervolgens in Australië werden verslagen..."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf