Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari trekt protest tegen Racing Point in

De Formule 1-renstal van Scuderia Ferrari ziet af van een rechtszaak tegen Racing Point. Dat maakte het team na afloop van de Italiaanse Grand Prix bekend.

Ferrari diende protest in tegen Racing Point inzake de uitspraak van de stewards omtrent de brake ducts. De renstal werd een straf van $ 400.000 en het inleveren van 15 wk-punten bij de constructeurs opgelegd, omdat het gebruik maakt van brake ducts die niet zelf ontworpen zijn. Racing Point gebruikte tekeningen van Mercedes voor dit ontwerp, iets dat in strijd is met de reglementen.

Nu de F1-regels voor 2021 veranderen, waardoor er meer duidelijkheid is omtrent wat wel en niet mag op dit vlak, ziet Ferrari af van haar protest. Zo laat het team in een statement weten.

'In de afgelopen weken heeft de samenwerking tussen de FIA, de Formule 1 en de teams geresulteerd in een reeks besluiten, met tot gevolg wijzigingen van het technisch en sportief reglement van 2021 en technische richtlijnen - die de verantwoordelijkheden van elke deelnemer aan het kampioenschap bij het ontwerp van de onderdelen van de F1-auto verduidelijken. Specifieke toezichtprocedures worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat zowel de letter als de geest van het reglement volledig worden gerespecteerd.'

'Scuderia Ferrari spreekt zijn waardering uit voor de tijdigheid waarmee de FIA en de Formule 1 een fundamenteel aspect van het DNA van deze zeer competitieve sport effectief hebben aangepakt.'

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes