Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari verklaart protest: "Het was geen protest tegen Red Bull, maar om verduidelijking"

Zowel Max Verstappen als Sergio Perez kregen een protest aan zijn broek vanuit het Ferrari-kamp, dat meent dat beide Red Bull-coureurs een fout maakten bij het uitkomen van de pitstraat.

Perez Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ruim een uur na de GP van Monaco koos Ferrari ervoor om in protest te gaan tegen Red Bull. Beide coureurs, Max Verstappen en Sergio Perez, waren volgens de Italianen over de schreef gegaan. Teambaas Mattia Binotto wordt in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar de protesten. Hij claimt dat het niet per se een protest tegen hun concurrent is.

"We hebben de protesten ingediend omdat we vinden dat het juist is om verduidelijking te krijgen. De intentie van het protest is dus niet echt een protest tegen Red Bull zelf, maar het doel is vooral een zoektocht naar verduidelijking over een onderwerp dat voor ons heel helder en duidelijk is."

"Wij geloven namelijk dat beide Red Bull-coureurs op de gele lijn reden bij het uitkomen van de pitstraat. In het verleden werd dit altijd bestraft met een vijf seconden straf", aldus de teambaas van Ferrari.

De regels zijn volgens Ferrari duidelijk

Volgens Binotto kunnen de regels niet duidelijker zijn en hebben Verstappen en Perez deze gewoon overtreden. Hij wijst naar de bewoording in de notities van de wedstrijdleiders. Daarin staat dat de coureurs 'rechts van de gele lijn moeten blijven'.

"Als je de notities van de wedstrijdleiding leest, dan zijn deze heel duidelijk. Deze zijn volgens mij geschreven na afloop van de Grand Prix van Turkije in 2020, om zo misverstanden te voorkomen. Je moet volgens die notities rechts van de gele lijn blijven."

"Die notitie hebben ze geschreven om verwarring te voorkomen. Er staat niets over 'over de lijn heen gaan', of 'op de lijn rijden', maar alleen dat je er rechts van moet blijven. Voor ons was dat niet het geval bij de Red Bull-coureurs. We zoeken dus naar verduidelijking, want in onze ogen was het een makkelijke beslissing geweest", aldus de Italiaan, doelend op een straf voor het Red Bull-duo.

51 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez