Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari verwacht 'intens gevecht' met concurrenten Red Bull en Mercedes

Na een 'opwarmseizoen' in 2021 maakt Ferrari zich klaar voor de aanval. Komend Formule 1-seizoen moet een intense strijd worden tussen de teams, daar is de Scuderia van overtuigd.

Leclerc Barcelona Test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari heeft een sterke start gemaakt van het Formule 1-seizoen. Geen enkel ander team reed in Barcelona zoveel rondes als de Italiaanse renstal. Laurent Mekies, racing director, kijkt dan ook positief terug op de eerste drie testdagen van het jaar.

"Het was over het algemeen een solide sessie voor ons", zo trapt Mekies af. "Het programma was gebaseerd op drie belangrijke doelen. Nummer een was de betrouwbaarheid, waardoor onze focus voornamelijk lag op het completeren van zo veel mogelijk rondes."

"Ten tweede moesten we verschillende variabelen van onze bolide in kaart brengen, van aerodynamisch performance tot aan de bandenprestaties. We hebben een lange lijst met scans waar we doorheen moeten. Last but not least was het belangrijk voor de coureurs om de auto te leren kennen. Het is een compleet nieuwe auto en die vraagt om een andere rijstijl en aanpak."

Ferrari verwacht een 'intens gevecht' in 2022

Mekies legt uit dat Ferrari zich opmaakt voor een 'intens gevecht' met de rest van het veld. Komend seizoen begint het nieuwe F1-tijdperk, wat kansen biedt voor de Scuderia om het gat met topteams als Red Bull en Mercedes te dichten. "Het was goed voor het team om weer op het circuit te zijn", aldus de Fransman.

"Het was voor iedereen een goede warm-up voor het lange, intense seizoen. Iedereen is weer gewend geraakt aan de pitstops en andere taken." Ook Carlos Sainz en Charles Leclerc kregen in Barcelona het eerste voorproefje voor komend seizoen. Met nog drie testdagen te gaan, is er nog genoeg werk te verrichten.

"We moeten nog erg veel doen en we kunnen een intens gevecht verwachten, dus iedereen heeft veel op de takenlijst staan. We willen iedereen in de fabriek bedanken voor het werk van de afgelopen maanden. Hierdoor zijn we goed voorbereid aangekomen op het circuit. Het is de eerste stap van een lang jaar, waarin we keihard gaan pushen."

Ook interessant:

Hamilton krijgt het zwaar en moet niet alleen Verstappen van zich afschudden

In de nieuwste RN365-podcast bespreken we het gedwongen vertrek van Michael Masi en oordelen Viaplay-expert Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers dat Hamilton het zwaar gaat krijgen met Verstappen, maar ook met anderen. Beluister de nieuwste aflevering hieronder.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 wintertest Barcelona 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta