Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ferrari vindt straf Max Verstappen terecht

Het Formule 1 team van Scuderia Ferrari vindt het niet meer dan normaal dat Max Verstappen een tijdstraf kreeg voor zijn inhaalactie. De Nederlander haalde Kimi Raikkonen in de laatste ronde van de GP van Amerika in.

Bij de spectaculaire inhaalactie ging Verstappen met vier wielen buiten de baan. Iets dat het hele weekend al talloze coureurs deden. Niet één coureur werd gewaarschuwd voor het overschrijden van de track limits, laat staan bestraft. Tot Max Verstappen de derde positie overnam in één van de laatste bochten van de race.

Veel mensen spraken schande over de beslissing van de stewards, maar bij Ferrari denken ze daar anders over. Kimi Raikkonen vindt dat iedereen weet waar de baan ophoudt.

"Ik weet niet wat de stewards hebben gedaan en ben niet de persoon om te oordelen over de straffen. Het is wel zo dat iedere coureur weet waar de baan ophoudt."

"Op sommige punten kan je over de witte lijn heen, maar je mag dat niet doen om iemand in te halen. Ferrari legt ons altijd precies uit hoe de track limits per circuit in elkaar zitten. Iedereen weet uiteindelijk hoe die limits zijn."

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene laat weten dat hij nooit vreesde voor de derde plaats van Raikkonen.

"Het was mij direct al duidelijk dat Max Verstappen hier niet mee weg zou komen."

Veel fans betichten de wedstrijdleiding ervan dat ze erg op de hand van Ferrari zijn. De Italianen lijken vaak het voordeel van de twijfel te krijgen en ontlopen met regelmaat zelf een straf.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1