Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Ferrari

Ferrari weigert Sainz tweede coureur te maken

Hoewel Charles Leclerc de Grand Prix van Spanje niet kon finishen door motorproblemen, staat de Monegask nog steeds 39 punten boven teamgenoot Carlos Sainz. Toch vindt Ferrari het nog geen tijd om een eerste en tweede coureur te kiezen.

Leclerc Sainz Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Ieder punt is belangrijk in het gevecht om het kampioenschap. Dat was vorig seizoen wel te zien in de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, waarin ze met evenveel punten de laatste race ingingen.

Dit seizoen lijkt de strijd der titanen te gaan tussen Verstappen en Charles Leclerc. In de Grand Prix van Spanje zagen we bij Red Bull al iets dat op een teamorder leek, waarbij Sergio Perez plaats moest maken voor de Nederlander. Ferrari vindt het nog te voorbarig om de keuze tussen een eerste en tweede coureur te maken, ondanks het relatief grote verschil tussen de Ferrari-coureurs Leclerc en Carlos Sainz.

"Nee ik denk dat het daar nog erg vroeg voor is. We zitten op zes van de 22 races en zijn nog erg ver van het probleem (om een eerste coureur te moeten kiezen, red.) waar jij het over hebt. Het is een onderwerp voor veel later", laat Ferrari-kopstuk Laurent Mekies weten.

Ferrari doet er alles aan om het Sainz comfortabeler te maken

Sainz wist in het vorige seizoen twee plekken boven teamgenoot Leclerc te eindigen in het klassement. "Als je naar vorig jaar had gekeken met het puntenverschil aan het begin van het seizoen, dan had je hetzelfde kunnen zeggen (een eerste en tweede coureur, red.). Uiteindelijk veranderen die dingen."

Ferrari schrijft de Spanjaard dan ook zeker niet af en blijft de potentie in hem zien. "Hij heeft vorig jaar extreem sterke races gereden en we wij zijn ervan overtuigd dat hij op zeer korte termijn betere prestaties gaat neerzetten. We zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat Carlos zich kan aanpassen en dat hij zich comfortabeler kan voelen."

Het gebrek aan snelheid lijkt te zitten in het feit dat de Ferrari F1-75 Sainz wat minder schikt dan dat de bolide Leclerc schikt. "Ik ga niet liegen dat de auto Sainz wat minder ligt dan Leclerc. Dat komt duidelijk naar voren in het commentaar van Sainz, in zijn feedback en we zien het duidelijk in de data", vertelt Mekies.

"We werken dus met hem samen om de wagen zo te ontwikkelen dat hij het vertrouwen krijgt dat hij nodig heeft. Het gaat om twee aspecten: hem de tijd geven om de karakteristieken van de auto te ontdekken en het is aan ons om een auto te ontwikkelen waarin hij zich comfortabel voelt."

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt