Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari zet Schumacher op scherp en wijst mogelijke F1-gegadigde al aan

Mick Schumacher is een van de coureurs waarvan zijn F1-toekomst nog erg onzeker is. De geruchten gaan dat de wegen tussen hem en Ferrari zullen gaan scheiden. Ferrari-teambaas Mattia Binotto reageert.

Of Mick Schumacher volgend seizoen nog in de Formule 1 zal rijden is nog maar de vraag. Het enige wat zeker is, is dat zijn toekomst onzeker is nu de geruchten opsteken dat de wegen tussen Schumacher en Ferrari zullen gaan scheiden. Gevraagd werd aan Ferrari-teambaas Mattia Binotto hoe dat precies zit. Zal de Duitse coureur na dit seizoen nog onderdeel zijn van de Ferrari Driver Academy? Binotto legt uit, maar niet voordat hij nog even duidelijk maakt waar de FDA voor bedoeld is. "Ten eerste, de Ferrari Driver Academy is een zeer belangrijke pilaar van ons team", begint Binotto tegenover de media, waaronder RacingNews365. "We investeren er veel in en we zullen veel blijven investeren in de Driver Academy. De reden is dat we geloven dat het belangrijk is om het beste talent te ontwikkelen en te kijken naar de toekomst, om te proberen het beste talent te vinden voor de rode auto. We zullen daarin blijven investeren en de manier waarop we het beheren blijven verbeteren." "Met Mick is het, zoals we in het begin van het seizoen al zeiden, belangrijk dat hij zich dit seizoen verbetert. We zullen over een paar races met hem rond de tafel gaan zitten, de balans van het seizoen opmaken, en dat zullen we ook samen met Haas doen en beslissen wat het beste is voor zijn toekomst."

Moet Schumacher plaatsmaken voor een ander talent?

Ferrari heeft natuurlijk meerdere talenten in de Driver Academy zitten. Misschien wel de meest belovende is Robert Shwartzman. De 22-jarige coureur werd in zijn eerste F3-jaar direct kampioen en in zijn tweede jaar Formule 2 werd hij tweede achter teamgenoot Oscar Piastri. Het is duidelijk dat Binotto Shwartzman hoog heeft zitten nadat gevraagd wordt of we hem in de toekomst als coureur van Ferrari in de koningsklasse van de autosport zullen zien. "Robert (Shwartzman) is een fantastische coureur. Hij is erg snel, vooral in een F1-bolide. Er zijn coureurs die misschien geweldig zijn in F3 en F2, maar dan niet goed genoeg zijn in de F1. Robert was geweldig in F3 en F2, maar hij is zeer sterk in een F1-bolide", begint Binotto zijn lofzang waarna hij verder gaat met het tweede couplet. "Het is jammer dat hij op dit moment geen stoeltje heeft. Dit seizoen heeft hij veel in de simulator gezeten en veel gedaan om ons team te helpen bij het ontwikkelen van de auto. Hij is als coureur nog beter geworden. Hij heeft zijn eigen kwaliteiten verbeterd en hij is een stuk volwassener dan een jaar geleden. Daarom ben ik van mening dat hij een stoeltje verdient. We weten dat dat nu erg moeilijk is, maar hopelijk zien we hem in de toekomst in de Formule 1."

Viaplay
x
Max vs. Lewis F1-fans wijzen zeer verrassende schuldige aan bij clash tussen Verstappen en Hamilton