Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

'Ferrari zet zoon van oud Formule 1-coureur op straat na wanprestaties'

De zoon van Jean Alesi, Giuliano Alesi zal waarschijnlijk niet in de voetsporen van zijn vader treden. De voormalig Grand Prix-winnaar laat weten dat zijn zoon door de Ferrari-Academy op straat is gezet.

Jean Alesi laat tegenover het Zwitserse Blick weten dat zijn zoon Giuliano ontslagen is uit de academy van de Scuderia: "We hebben geen sponsoren meer en Ferrari heeft mijn zoon ontslagen uit de Drivers Academy van het team. Privégeld kan ik ook niet meer stoppen in de carrière van mijn zoon, aangezien ik ook al mijn Ferrari F40 heb verkocht", aldus de voormalig Grand Prix-winnaar.

Volgens Alesi maakten hij en zijn zoon de fout door met het BWT HWA-team in zee te gaan. "We hebben verkeerd gegokt door voor BWT HWA te kiezen. Daar hebben we ruim een miljoen euro voor betaald, maar zij kwamen de gemaakte afspraken niet na. Toen we besloten om over te stappen naar MP Motorsport eiste HWA nog eens 80.000 euro van ons."

De Ferrari Academy heeft nog geen bevestiging gegeven van het ontslag van Giuliano Alesi, maar de prestaties van de Fransman zijn niet om over naar huis te schrijven. Er lijkt volgend jaar dan ook geen plaats meer te zijn voor Alesi in de Formule 2.

Prestaties Giuliano Alesi

Jaar Klasse Plaats kampioenschap
2016 GP3 22e
2017 GP3 5e
2018 GP3 7e
2019 Formule 2 15e
2020 Formule 2 17e* (nog bezig)

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"