Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Ferrari zoekt actief contact met Red Bull-technici te midden van onrust

Ferrari zou naar verluidt technische kopstukken van Red Bull naar Maranello willen halen. Paolo Filisetti, technisch expert van RacingNews365, legt uit hoe het zit.

Verstappen Bahrain Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Red Bull-storm is na de aantijgingen aan het adres van Christian Horner nog lang niet gaan liggen. De momenten van onzekerheid lijken namelijk uitgebuit te worden door de concurrentie. Rivalen van Red Bull halen de banden aan met het personeel van het team uit Milton Keynes en zelfs Ferrari lijkt volgens de recente geruchten het contact te hebben geïntensiveerd met leden van de technische afdeling.

Gedetailleerd zou het gaan om een aanval op de 'magische cirkel' van engineers rond technisch directeur Pierre Waché. In de praktijk bekleden die engineers rollen op het tweede, uitvoerende niveau, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Het lijkt erop dat er bij Red Bull minstens drie engineers zijn - hun namen zijn op dit moment nog onbekend - die de cruciale positie van engineering en geplande ontwikkelingen voor de auto innemen. Zij zijn tot in detail op de hoogte van de evolutieplannen van de RB20 en de timing van de updatepakketten.

Gardening leave

Een schat aan informatie die geen enkel team mag onderschatten, zeker niet met het oog op 2025. Iedereen is er namelijk van overtuigd dat alle teams zich volgend jaar uitsluitend op 2026 gaan richten. Dan treden de nieuwe reglementen in werking. Red Bull is geen uitzondering op die regel. Daarom is het aannemelijk dat de updates in het tweede deel van dit seizoen niet minder frequent zullen zijn dan in het eerste deel. Teams proberen dan de basis te leggen voor de auto van volgend jaar.

Als je weet hoe Red Bull de ontwikkeling voor 2025 aanpakt, kan dat een wapen zijn om het gat naar dat team drastisch te verkleinen. De integratie van nieuwe engineers is ook makkelijker gemaakt, omdat ze minder lang in gardening leave hoeven te zitten. Die term is van toepassing als engineers of andere kopstukken van het ene team naar het andere team overstappen en eerst een periode 'thuis' moeten overbruggen. Zo voorkomt men dat er te veel informatie onbedoeld wordt overgedragen.

Dat Ferrari het team wellicht wil versterken met minder prominente figuren, terwijl ook de weg vrij wordt gemaakt voor de komst van grote namen, past in de strategie. Teambaas Fred Vasseur nam naar verluidt Loïc Serra over van Mercedes, al moeten de laatste details nog wel worden afgerond. De Scuderia wil de technische gelederen voor de start van het 2026-project afronden. De sleutelfiguren moeten dan op de juiste plaats zitten. Een tijdrovende puzzel, maar de gebeurtenissen van de afgelopen weken zouden het proces zomaar kunnen versnellen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'