Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA suggereert dat uitblijven straf Verstappen onterecht was

In het Grand Prix-weekend van Singapore kwam Max Verstappen ondanks meerdere incidenten weg met waarschuwingen, maar in Japan blijkt dat de FIA wel degelijk een straf had moeten uitdelen.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen werd op het matje geroepen bij de stewards na meerdere incidenten tijdens het Grand Prix-weekend van Singapore, waaronder het hinderen van een coureur in de kwalificatie. De Nederlander kwam uiteindelijk weg met een reprimande en dus niet met een gridstraf, maar er was veel verdeeldheid over de keuze.

Een gridstraf wordt namelijk wel vaker gegeven als een coureur een ander hindert tijdens de kwalificatie. Toch besloot de FIA geen straf te geven, maar in de teammanager-meeting op vrijdag in Japan heeft steward Matteo Perini door laten schemeren dat Verstappen een gridstraf had moeten krijgen, meldt Autosport.

Ook Logan Sargeant had een straf moeten krijgen voor een vergelijkbaar incident met Lance Stroll, dat zou Perini gesuggereerd hebben. Dat is vooral af te lezen uit het feit dat Verstappens incident niet zal worden gebruikt als maatstaf voor de toekomst, dus straffen kunnen alsnog voorkomen voor vergelijkbare incidenten, zoals dat eerder ook al het geval was.

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"