Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

FIA belegt buitengewoon spoedoverleg na uitbraak oorlog in Oekraïne

De Formule 1 belegt op dinsdag een buitengewoon spoedoverleg in reactie op de uitbraak van de oorlog in Oekraïne, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Hamilton Verstappen start Aub Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Een buitengewoon spoedoverleg van de World Motor Sport Council zal morgenavond (dinsdag) belegd worden om zaken te bespreken aangaande de oorlog in Oekraïne. Na dat overleg zullen updates daarover naar buiten worden gebracht, zo heeft een woordvoerder bevestigd aan RacingNews365.

De Russische automobielfederatie (RAF) is gelinkt aan de FIA, terwijl de president van de RAF, Victor Kiryanov, lid is van de World Motor Sport Council, nadat hij afgelopen december nog herkozen is.

Kiryanov, een voormalig hoog aangeschreven politieagent en voormalig plaatsvervangend minister van Binnenlandse Zaken in Rusland van 2011 tot 2015, bezit tevens twee staatsprijzen voor verdiensten voor zijn vaderland.

In artikel 1.2 van de FIA statuten staat beschreven dat de FIA 'mensenrechten altijd zal promoten en afstand neemt van discriminatie op basis van ras, huidskleur, sekse, seksuele voorkeur, afkomst, taal, religie, filosofieën, politieke opvattingen, familiesituaties en handicaps.'

Rusland alom vertegenwoordigd in F1

Vorige week deelde FIA-president Mohammed Ben Sulayem zijn medeleven in een brief aan de automobielfederatie van Oekraïne, waarbij hij tevens aangaf dat men hem altijd om hulp kon vragen. Dat deed men zeer recent dan ook.

Vorige week besloot de Formule 1 de Grand Prix van Rusland uit te stellen, maar nog niet formeel te annuleren, terwijl Haas F1 besloot om alle sponsoruitingen van het Russische chemiebedrijf Uralkali, waar de vader van Nikita Mazepin mede-eigenaar is, van de auto te verwijderen. Diezelfde Mazepin racet onder een Russische licentie.

Ferrari ondertussen kondigde in december de eveneens onder een Russische licentie rijdende Robert Shwartzman aan als één van de reservecoureurs van het team, terwijl het Russische Kaspersky Lab als sponsor aan de Scuderia verbonden is.

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken