Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

'FIA onderzoekt flexende voorvleugel Mercedes'

De voorvleugel van Mercedes ligt onder een vergrootglas, dat werd in Frankrijk bevestigd aan RacingNews365. Delen van de vleugel flexen erg tijdens het rijden en er wordt door de concurrentie getwijfeld of de vleugel wel legaal is.

Hamilton Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

In Frankrijk werden de nieuwe regels voor de achtervleugels voor het eerst toegepast. De strengere tests moeten ervoor zorgen dat de vleugels op hoge snelheid niet teveel door gaan hangen, wat een snelheidsvoordeel op zou leveren.

Mede door de aandacht die Mercedes voor het probleem vroeg, door de achtervleugel van Red Bull keer op keer te benoemen, kwamen de reglementswijzigingen tot stand. De storm rondom de vleugels is nog niet gaan liggen, want de aandacht is nu gevestigd op de voorvleugel van de Mercedes W12.

De horizontale elementen van de voorvleugels van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas buigen op hoge snelheid ver door. Dit moet het team van Mercedes een aerodynamisch voordeel, alsmede een tijdsvoordeel opleveren. Red Bull-teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko wezen in de voorbije weken al meermaals naar de voorvleugel van Mercedes. Van een formeel protest is nog geen sprake, maar RacingNews365 heeft vernomen dat de FIA momenteel onderzoek doet, op basis van videobeelden, naar de flexende voorvleugel.

RacingNews365 vroeg Horner in Frankrijk naar de ontwikkelingen omtrent Mercedes' voorvleugel: "Ik denk dat er ook van dit weekend volop beelden zijn. We vertrouwen op de FIA in deze kwestie."

"Je kan de voorvleugel niet anders behandelen dan de achtervleugel. Wat geldt (qua regels, red.) voor de achtervleugel, daarvan zou je verwachten dat dit ook zou gelden voor de voorvleugel."

Ook interessant:

Was de race van Max Verstappen van begin tot eind foutloos? Nee, Tom Coronel zag 'gelukkig' één foutje, dat hij dan wel weer samen met Red Bull-coureur wist te herstellen, om van de Grand Prix van Frankrijk een overweldigende zegetocht te maken. Dit en meer in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend