Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

FIA-president ziet omstreden 'nieuwe' F1-regel wel zitten

Mohammed Ben Sulayem, president van de FIA, heeft zich uitgesproken over de mogelijke verhoging van de entry fee voor nieuwe F1-teams. Volgens Ben Sulayem is de huidige 200 miljoen dollar niet meer van deze tijd.

Ben Sulayem Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Eind 2025 loopt het huidige concorde agreement in de Formule 1 op zijn einde. De teams en de FOM zijn dan ook al langere tijd in onderhandeling om een nieuwe overeenkomst te sluiten. Een van de belangrijkste punten die besproken wordt, is de 'entry fee' voor nieuwe teams. Momenteel ligt die op 200 miljoen dollar, maar de teams zouden dat graag naar 600 miljoen dollar willen tillen.

Daarmee lijken de teams de deur dicht te willen houden voor een mogelijk elfde team. Een eventueel nieuw team zou, in het geval de plannen doorgaan, een gigantische zak met geld mee moeten nemen voor het ook maar een kilometer heeft kunnen rijden op het circuit. Een van de teams die hier hardop over nadenkt, en naar handelt, is Andretti Formula Racing. In samenwerking met Cadillac wil het team van Michael Andretti in 2026 op de Formule 1-grid staan. De teams lijken hier nu een stokje voor te willen steken. 

Bijzonder aan dat verhaal blijft natuurlijk dat de FIA Andretti een positief advies gaf. Het was de FOM die hier niet in meeging en een voorlopig negatief advies gaf. De president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, snapt dat de teams en de FOM nadenken over een verhoging van de entry free. Hij vertelt hierover in gesprek met Reuters. "Er moet een goede balans zijn. Is 200 miljoen te laag? Ik denk dat 600 miljoen een goede afweging is, gezien de huidige markt."

Volgens Ben Sulayem, die recentelijk sprak met de CEO van Liberty Media, Greg Maffei, gaan de gesprekken over een nieuw 'commercieel' concorde agreement de goede kant op, ondanks de recente spanningen tussen de FIA en de Formule 1. "We snappen beide dat we vooruit moeten en de enige manier hoe we dat kunnen doen, is wanneer er een goede relatie is tussen ons beide. We zitten in het zelfde schuitje en willen beiden een duurzame business. Wij werken nauw samen met de FOM, wanneer het aankomt op de businesskant. We zijn partners en vinden samen oplossingen voor zelfs de kleinste problemen."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren