Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

FIA verklaart waarom de GP van Monaco niet om 15:00 uur stipt werd gestart

De GP van Monaco stond op de planning voor 15:00 uur, maar kort daarvoor ging het regenen. De omstandigheden zagen er echter niet heel slecht uit, maar toch besloot de FIA de start uit te stellen. Ze leggen uit waarom.

Verstappen rain Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Om 15:00 uur zou de GP van Monaco van start gaan, maar de baan was door een regenbui een kwartier voor de start toch wat nat. Niet extreem nat, want de regenbanden hoefden nog niet van stal te worden gehaald. De teams kozen voor de intermediate banden.

Toch besloot de FIA de start uit te stellen, tot verbazing van bijvoorbeeld Max Verstappen. "Wachten we tot het droog is ofzo", riep hij verbaasd op de teamradio.

De FIA heeft echter gereageerd en uitgelegd waarom ze kozen voor een uitgestelde start. "Race control zag een zware stortbui het circuit naderen terwijl de startprocedure in gang werd gezet", leggen ze uit.

"Daarom werd de formatieronde achter de safety car afgewerkt en werden er andere procedures (zoals het uitstellen van de start, red.) in werking gesteld. Dit werd gedaan uit veiligheidsoverwegingen, zeker omdat er dit weekend nog geen meter is gereden in regenachtige omstandigheden", zo legt de autosportbond uit.

Uiteindelijk vertrokken de coureurs om 15:16 voor de formatieronde, maar na drie ronden achter de safety car werd er opnieuw met de rode vlag gezwaaid.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17