Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Miami 2022

FIA voert last-minute wijzigingen door aan het circuit in Miami

Voorafgaand aan de kwalificatie en de Grand Prix van Miami zijn er nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, zodat er beter kan worden geracet op het Miami International Autodrome.

Leclerc Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

In de uren voorafgaand aan de derde vrije training en de kwalificatie in Miami zijn er een aantal belangrijke punten aangepast op het circuit in de Verenigde Staten, dit na klaagzang van een aantal Formule 1-coureurs. Zo viel de ingang van de pitstraat niet in de smaak bij de rijders en is een belangrijke bocht opnieuw geasfalteerd.

De FIA heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd een aantal kinderziektes te verhelpen. Na de feedback van de coureurs is besloten om de kerbstones bij de ingang van de pitstraat weg te halen. Hiervoor in de plaats zijn paaltjes neergezet, welke de track limits aangeven bij het binnenkomen van de pits.

Bij bocht nummer 17 gingen de werkzaamheden nog wat verder. Hier is 's nachts de bovenste asfaltlaag weg geschraapt, waarna de bocht opnieuw is geasfalteerd. Na deze bocht, die aan het einde van de tweede DRS-zone ligt, rijden de coureurs vol gas richting start-finish. Een goede exit is dus cruciaal en hiervoor ligt nu nieuw asfalt.

Juwelenregel aangescherpt voor GP Miami

In de event notes laat de FIA eveneens weten dat horloges binnen de 'juwelenregel' vallen. Hiermee benadrukt het veiligheidsorgaan van de autosport dat ook het dragen van een horloge niet is toegestaan tijdens de sessies.

Eerder op vrijdag droeg Mercedes-coureur Lewis Hamilton meerdere sieraden als statement, waaronder drie horloges. Later gaf ook hij gehoor aan de regels van de FIA, al kreeg hij een medische uitzondering voor een aantal sieraden die hij niet gelijk kon afdoen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull