Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA voert last-minute wijzigingen door aan het circuit in Miami

Voorafgaand aan de kwalificatie en de Grand Prix van Miami zijn er nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, zodat er beter kan worden geracet op het Miami International Autodrome.

In de uren voorafgaand aan de derde vrije training en de kwalificatie in Miami zijn er een aantal belangrijke punten aangepast op het circuit in de Verenigde Staten, dit na klaagzang van een aantal Formule 1-coureurs. Zo viel de ingang van de pitstraat niet in de smaak bij de rijders en is een belangrijke bocht opnieuw geasfalteerd. De FIA heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geprobeerd een aantal kinderziektes te verhelpen. Na de feedback van de coureurs is besloten om de kerbstones bij de ingang van de pitstraat weg te halen. Hiervoor in de plaats zijn paaltjes neergezet, welke de track limits aangeven bij het binnenkomen van de pits. Bij bocht nummer 17 gingen de werkzaamheden nog wat verder. Hier is 's nachts de bovenste asfaltlaag weg geschraapt, waarna de bocht opnieuw is geasfalteerd. Na deze bocht, die aan het einde van de tweede DRS-zone ligt, rijden de coureurs vol gas richting start-finish. Een goede exit is dus cruciaal en hiervoor ligt nu nieuw asfalt.

Juwelenregel aangescherpt voor GP Miami

In de event notes laat de FIA eveneens weten dat horloges binnen de 'juwelenregel' vallen. Hiermee benadrukt het veiligheidsorgaan van de autosport dat ook het dragen van een horloge niet is toegestaan tijdens de sessies. Eerder op vrijdag droeg Mercedes-coureur Lewis Hamilton meerdere sieraden als statement, waaronder drie horloges. Later gaf ook hij gehoor aan de regels van de FIA, al kreeg hij een medische uitzondering voor een aantal sieraden die hij niet gelijk kon afdoen.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'