Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2024

FIA waarschuwt coureurs voor zwaardere straffen in de toekomst

Na de Grand Prix van Azerbeidzjan werd onder andere Max Verstappen onderzocht voor een incident in de uitloopronde. Hij kwam er vanaf met een waarschuwing, maar de stewards wezen wel naar potentiële gevolgen in de toekomst.

Start race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan ging het helemaal mis tussen Carlos Sainz en Sergio Perez. De wielen van de beide kemphanen haakten in elkaar tijdens een gevecht, met een enorme klapper en uitvalbeurten tot gevolg. Het leidde tot een virtual safety car, waardoor de overige coureurs tot de geblokte vlag snelheid moesten minderen en niet meer mochten inhalen. Oscar Piastri won de race.

Maar die virtual safety car leidde wel tot onderzoeken én onduidelijkheid, want Max Verstappen, Nico Hulkenberg, Pierre Gasly en Esteban Ocon werden op het matje geroepen omdat ze in de uitloopronde inhaalden. De virtual safety car gold nog en inhalen is dan volgens de reglementen niet toegestaan. 

Uiteindelijk kwamen de coureurs in kwestie er met een waarschuwing vanaf, mede omdat eenzelfde incidenten eerder dit seizoen niet eens door de stewards werden onderzocht. In het verdict was echter wel een duidelijke waarschuwing waar te nemen. De stewards stelden namelijk het volgende: "de stewards zijn ervan op de hoogte dat deze incidenten eerder hebben plaatsgevonden en toen niet zijn opgemerkt. Daarom waarschuwen we alle andere coureurs. Verdere overtredingen kunnen leiden tot aanzienlijke straffen."

De FIA geeft zo een duidelijke boodschap af. Wanneer coureurs onder een gele vlag of virtual safety car inhalen, ongeacht de situatie in de race, zullen in de toekomst zwaardere straffen ontvangen. Verstappen en co kwamen nu dus goed weg.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"