GP België

De Formule 1 GP van België 2018 wordt verreden op het populaire circuit van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. In de volksmond wordt het circuit ook afgekort als Spa.

Formule 1 Grand Prix België 2018

Voor Max Verstappen en Stoffel Vandoorne vormt deze race hun thuisrace. Beide coureurs worden gesteund door tienduizenden Nederlandse en Belgische fans. Met name de populariteit van Max Verstappen zorgt voor een complete volksverhuizing van Nederlanders die een ticket hebben gekocht voor de GP van België.

Wanneer staat de Grand Prix België 2018 op de agenda?

De Formule 1 race van België wordt gehouden op 26 augustus 2018. Het weekend begint op vrijdag 24 augustus met de vrije trainingen, een dag later staat de kwalificatie op het programma.

Hoe laat begint de GP van België?

De Formule 1 Grand Prix van België begint zondag 26 augustus om 15:00 uur. De race is live te volgen via de livebog van Racingnews365 en op TV op Ziggo Sport en RTL Duitsland.

SessieDatumTijd (NL)
Eerste vrije trainingvrijdag 24 augustus 201811:00 - 12:30
Tweede vrije trainingvrijdag 24 augustus 201815:00 - 16:30
Derde vrije trainingzaterdag 25 augustus 201812:00 - 13:00
Kwalificatiezaterdag 25 augustus 201815:00 - 16:00
Racezondag 26 augustus 201815:10 - 17:10
© Red Bull Contentpool

Het circuit van Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps staat bij bijna alle rijders in de top drie van favoriete circuits. Het is een echt rijderscircuit met uitdagende, snelle bochten en het nodige hoogteverschil. Daarbij komt dat de weersomstandigheden erg wisselend zijn in de Belgische Ardennen, waardoor we al vaak onvoorspelbare races hebben gezien.

In totaal leggen de coureurs per ronde 7,004 kilometer af, waardoor de race 44 ronden bevat. Met name de razendsnelle bocht genaamd Eau Rouge bezorgt de coureurs een extra hoge hartslag. Tegenwoordig gaan de coureurs met een snelheid van bijna 300 kilometer per uur door deze prachtige bocht.

Michael Schumacher is de meest succesvolle coureur op het circuit. De Duitser heeft zes keer gewonnen in België en was vaak de smaakmaker van de race. Legendarisch zijn de regenraces in 1995 en 1997. Een jaar later crashte de Duitser vol achterop bij David Coulthard. De McLaren coureur werd op een ronde gezet, maar liet zijn gas los, waardoor de Duitser door het slechte zicht achterop knalde.

Bijzondere momenten uit historie van de GP van België

Saai is het zelden tijdens de race. De lay-out van het circuit zorgt ervoor dat er veel gevechten zijn en inhalen is goed mogelijk. Ook kan het weer snel omslaan en valt er geregeld regen, wat zorgt voor spectaculaire races.

De editie van 1998 was een bijzondere. De regen en het slechte zicht zorgde ervoor dat de grootste startcrash uit de historie van de Formule 1 plaatsvond op het circuit van Spa-Francorchamps.

Wil je op de hoogte blijven van de resultaten van de vrije training, kwalificatie, race en het laatste nieuws? Maak een account aan en ontvang notificaties van de prestaties van Max Verstappen en het belangrijkste nieuws!

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen