Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Formule 1-fans allesbehalve enthousiast over sprintraces, F1-baas onbewogen

In een officiële wereldwijde enquête oordelen de fans niet al te enthousiast over de sprintraces, maar F1-baas Stefano Domenicali vindt de resultaten juist bemoedigend.

Verstappen Sprint Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Sprintraces. Dit jaar worden er in totaal drie verreden in de Formule 1, waarna er volgend jaar meer zullen volgen. Dat worden er naar alle waarschijnlijkheid zes, omdat de feedback na afloop van de eerste twee edities in Groot-Brittannië en Italië volgens F1 overwegend positief was.

Uit een officiële enquête, die door ruim 160.000 Formule 1-fans werd ingevuld, kwam echter naar voren dat bij vrij weinig mensen het hart sneller gaat kloppen van de sprintraces. Slechts 6,7% van degenen die de vragenlijst invulden, vonden de introductie van de sprintraces een toevoeging aan de show.

Toch noemde Formule 1-CEO Stefano Domenicali de resultaten positief. "De statistieken zijn zeer, zeer bemoedigend, omdat je er rekening mee moet houden dat er gemengde gevoelens zijn onder de fans. De meer traditionele fans zijn minder blij met de veranderingen, terwijl de nieuwe fans heel blij zijn dat dingen een nieuwe kant op gaan."

Volgend jaar zullen er in ieder geval zes sprintraces plaats vinden, maar mogelijk wordt er nog wel wat gewijzigd aan het format. "We denken dat we een klein aantal sprintraces kunnen organiseren, ik denk zes, met mogelijk aanpassingen waar we het samen met de teams over hebben om zo de kwaliteit te verbeteren."

Domenicali hoopt een balans te kunnen vinden waar zowel de nieuwe als de oude fans tevreden mee zijn. "De trend is bevestigd door deze mix: de traditionele versus de nieuwe fans. Daarom moeten we een compromis zien te vinden", aldus de Italiaanse CEO van de Formule 1.

Ook interessant:

Video: COTA, het circuit waarop Verstappen Hamilton pijn kan doen

COTA is een uiterst technisch circuit, waar een foutje zo is gemaakt. Race mee over het decor van de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes