Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Formule 1 GP Nederland vestigt ultiem inhaalrecord

Inhalen op Circuit Zandvoort nagenoeg onmogelijk? Echt niet! De Formule 1 Grand Prix van Nederland van afgelopen weekend vestigde een nieuw inhaalrecord. Liefst 186 keer werd er op de baan ingehaald voor positie!

Alonso Zandvoort Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de Formule 1 Grand Prix van Nederland zijn maar liefst 186 inhaalacties uitgevoerd. Dat is een nieuw record, gebaseerd op onofficiële cijfers. En dat op een circuit waar inhalen nagenoeg onmogelijk wordt geacht. Natuurlijk, de wisselende omstandigheden droegen bij aan dit record, aangezien meerdere coureurs op intermediates al voor heel wat inhaalacties tekenden toen ze de spartelende coureurs op slicks voorbij gingen.

Maar vergeet ook niet dat Fernando Alonso meerdere geslaagde acties in de Hugenholzbocht liet zien en we meerdere acties buitenom in de Tarzanbocht hebben gezien, ook op een droge baan. Het vorige record was in handen van de Formule 1 Grand Prix van China in 2016. Toen werden er 170 inhaalacties succesvol uitgevoerd. Dat record staat nog altijd als het record van meeste inhaalacties op een droge baan. Dat record kwam toen mede tot stand doordat veel topcoureurs verder naar achteren op de grid stonden of vroeg in de race ver terugvielen.

Bij het optekenen van het record worden inhaalacties in de eerste van de ronde van de race, evenals positiewisselingen door pitstops, buiten beschouwing gelaten. Ook inhaalacties waarbij coureurs op een ronde worden gezet, tellen niet mee in dit onofficiële statistiekje.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren