Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1 in race tegen de klok om VT1 GP Brazilië te halen

De Formule 1 kampt momenteel met de nodige kopzorgen in de paddock van Interlagos, daar waar dit weekend de Grand Prix van Brazilië wordt verreden. Er wordt op de dag van de persconferenties (donderdag) nog altijd gewacht op vracht vanuit Mexico.

Verschillende Formule 1-teams wachten op het circuit van Interlagos nog op belangrijke vracht vanuit Mexico, zo heeft RacingNews365 begrepen. Zo zou Red Bull nog altijd wachten op de aankomst van de chassis' van Max Verstappen en Sergio Perez en hetzelfde zou gelden voor Haas F1. Om die reden heeft de Amerikaanse formatie naar verluidt alle coureursactiviteiten van de donderdag al geschrapt. De Formule 1 stond altijd al voor een logistieke uitdaging. Waar voorheen triple headers meer uitzondering dan regel waren en hooguit werden ingevoerd om de Formule 1-kalender in tijden van corona toch vorm te geven, wordt het steeds meer een terugkerend verschijnsel in de sport.

Logistieke uitdaging of nachtmerrie?

In deze weken wordt zelfs een triple header afgewerkt, verdeeld over een drietal continenten, en dat blijkt mogelijk te veel van het goede. Vanuit Mexico moet al het materiaal verscheept worden over een afstand van 7.000 kilometer, volgende week wacht de F1 de uitdaging om alles over een afstand van 12.000 kilometer te verschepen naar Qatar. Het is nog onduidelijk wanneer al het materieel alsnog arriveert, maar duidelijk is dat diverse teams door het oponthoud veel later zullen beginnen met de voorbereidingen en het opbouwen van de auto's dan gebruikelijk. Mocht het zover komen dat de eerste vrije training in gevaar komt, dan is dat juist in Brazilië een groot probleem. Daarna volgt door het afwijkende format van dit weekend namelijk al de kwalificatie, waar je normaal gesproken misschien nog weg zou komen met het schrappen van de vrijdag, om de kwalificatie in te gaan na enkel een derde vrije training.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'