Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

Formule 1 krijgt gewijzigde banden na 'Verstappen-debacle'

Max Verstappen liet de voorbije weken regelmatig weten hoe hij over de Pirelli-banden denkt en wat hij van de perspraatjes van de Italiaanse bandenfirma vindt. Pirelli-topman Mario Isola ligt er niet wakker van, maar het merk past wel haar F1-banden aan.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen liet zich vorig jaar al regelmatig kritisch uit op het Italiaanse rubber. Na zijn klapband dit jaar in Bakoe, die hem een zekere overwinning kostte, maakte hij van zijn hart ook geen moordkuil. Pirelli probeerde de problemen eerst te verbloemen en wees naar de teams, maar past nu toch de constructie van de achterbanden aan. De nieuwe achterbanden worden vanaf de GP van Groot-Brittannië in gebruik genomen.

Verstappen liet in Oostenrijk al weten dat Pirelli hem indirect toch zijn gelijk heeft gegeven door de nieuwe achterbanden te introduceren. "Want als er geen probleem was, waarom dan deze banden?", vertelde hij in gesprek met onder meer RacingNews365. Een rake opmerking die gevolgd werd door een cynische: "Als ze maar heel blijven."

Isola legt uit waarom Pirelli toch met een gewijzigde achterband komt, ondanks dat er volgens het bedrijf geen structurele problemen met het rubber waren. "We zijn niet bezorgd over de banden, maar deze band geeft ons meer marge en is steviger. We zouden wel dom zijn om deze dan niet te gebruiken, want voor de coureurs en teams maakt het weinig verschil qua balans."

Isola vertelt op de Red Bull Ring dat de nieuwe band goed ontvangen is door de teams en coureurs. Pirelli gaat de data analyseren, maar verwacht geen problemen - wat betekent dat de band 99% zeker gebruikt wordt op Silverstone.

"We hebben geen klachten gehoord. Ik zie dan ook geen redenen om deze band niet te introduceren op Silverstone. Vannacht krijgen we alle data en gaan we deze analyseren tezamen met de feedback. Zaterdag volgt de definitieve beslissing."

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl

Wie wint de GP van Oostenrijk 2021?

Speel mee en win twee tickets voor de Grand Prix van België.

Speel mee

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend