Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Formule 1-races dreigen niet door te gaan: "Niet racen als een team niet deel kan nemen"

Het Coronavirus houdt ook de Formule 1 in zijn greep. De races in Bahrein en Vietnam staan onder druk, mede doordat teamleden uit sommige landen niet welkom zijn.

Bahrein start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is erg duidelijk over de situatie: indien teams niet kunnen racen door het Coronavirus, dan wordt er niet geracet.

Voor de in Italië gevestigde raceteams van Ferrari en AlphaTauri dreigen grote problemen. Vietnam heeft inmiddels een periode van veertien dagen quarantaine opgelegd, alvorens Italianen het land in mogen. De allereerste GP van Vietnam staat gepland voor 4 april.

"Als een team zelf besluit om niet deel te nemen aan een Grand Prix, dan is dat een eigen beslissing. Als een team geweigerd wordt door een land, dan kunnen we geen Formule 1-race houden. Dan wordt het onmogelijk om een eerlijke competitie te houden", aldus Brawn tegenover Reuters.

De Grand Prix van China, die gepland stond voor 19 april, is geannuleerd. De FIA liet vandaag weten dat op dit moment nog geen verdere wijzigingen doorgevoerd worden aan de Formule 1 kalender, maar sluit dit niet uit.

Volgens Brawn is men in gesprek met de gezondheidsinstanties in Vietnam: "Ze willen daar heel graag de race houden, maar moeten ook hun bevolking beschermen. We zoeken naar een oplossing, maar momenteel gebeurt er zoveel, waardoor het moeilijk is om een oplossing te vinden."

"We moeten de situatie niet onderschatten. We willen zoveel mogelijk races houden, maar dat moet op een verantwoorde manier kunnen", legt Brawn uit die ook overleg heeft met de teams. "We hebben ze gevraagd om zo min mogelijk mensen te sturen naar de races."

Ook Bahrein heeft diverse reisbeperkingen ingevoerd. Zo zijn vluchten vanuit diverse landen niet langer welkom. Dit betekent dat teams via alternatieve routes van Melbourne naar Bahrein moeten vliegen, waar op 22 maart de tweede race van het seizoen op de kalender staat.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje