Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2020

Formule 1-races dreigen niet door te gaan: "Niet racen als een team niet deel kan nemen"

Het Coronavirus houdt ook de Formule 1 in zijn greep. De races in Bahrein en Vietnam staan onder druk, mede doordat teamleden uit sommige landen niet welkom zijn.

Bahrein start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is erg duidelijk over de situatie: indien teams niet kunnen racen door het Coronavirus, dan wordt er niet geracet.

Voor de in Italië gevestigde raceteams van Ferrari en AlphaTauri dreigen grote problemen. Vietnam heeft inmiddels een periode van veertien dagen quarantaine opgelegd, alvorens Italianen het land in mogen. De allereerste GP van Vietnam staat gepland voor 4 april.

"Als een team zelf besluit om niet deel te nemen aan een Grand Prix, dan is dat een eigen beslissing. Als een team geweigerd wordt door een land, dan kunnen we geen Formule 1-race houden. Dan wordt het onmogelijk om een eerlijke competitie te houden", aldus Brawn tegenover Reuters.

De Grand Prix van China, die gepland stond voor 19 april, is geannuleerd. De FIA liet vandaag weten dat op dit moment nog geen verdere wijzigingen doorgevoerd worden aan de Formule 1 kalender, maar sluit dit niet uit.

Volgens Brawn is men in gesprek met de gezondheidsinstanties in Vietnam: "Ze willen daar heel graag de race houden, maar moeten ook hun bevolking beschermen. We zoeken naar een oplossing, maar momenteel gebeurt er zoveel, waardoor het moeilijk is om een oplossing te vinden."

"We moeten de situatie niet onderschatten. We willen zoveel mogelijk races houden, maar dat moet op een verantwoorde manier kunnen", legt Brawn uit die ook overleg heeft met de teams. "We hebben ze gevraagd om zo min mogelijk mensen te sturen naar de races."

Ook Bahrein heeft diverse reisbeperkingen ingevoerd. Zo zijn vluchten vanuit diverse landen niet langer welkom. Dit betekent dat teams via alternatieve routes van Melbourne naar Bahrein moeten vliegen, waar op 22 maart de tweede race van het seizoen op de kalender staat.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

16 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull trekt 19-jarig supertalent aan als F1-reservecoureur