Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Formule 1-races dreigen niet door te gaan: "Niet racen als een team niet deel kan nemen"

Het Coronavirus houdt ook de Formule 1 in zijn greep. De races in Bahrein en Vietnam staan onder druk, mede doordat teamleden uit sommige landen niet welkom zijn.

Bahrein start 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, is erg duidelijk over de situatie: indien teams niet kunnen racen door het Coronavirus, dan wordt er niet geracet.

Voor de in Italië gevestigde raceteams van Ferrari en AlphaTauri dreigen grote problemen. Vietnam heeft inmiddels een periode van veertien dagen quarantaine opgelegd, alvorens Italianen het land in mogen. De allereerste GP van Vietnam staat gepland voor 4 april.

"Als een team zelf besluit om niet deel te nemen aan een Grand Prix, dan is dat een eigen beslissing. Als een team geweigerd wordt door een land, dan kunnen we geen Formule 1-race houden. Dan wordt het onmogelijk om een eerlijke competitie te houden", aldus Brawn tegenover Reuters.

De Grand Prix van China, die gepland stond voor 19 april, is geannuleerd. De FIA liet vandaag weten dat op dit moment nog geen verdere wijzigingen doorgevoerd worden aan de Formule 1 kalender, maar sluit dit niet uit.

Volgens Brawn is men in gesprek met de gezondheidsinstanties in Vietnam: "Ze willen daar heel graag de race houden, maar moeten ook hun bevolking beschermen. We zoeken naar een oplossing, maar momenteel gebeurt er zoveel, waardoor het moeilijk is om een oplossing te vinden."

"We moeten de situatie niet onderschatten. We willen zoveel mogelijk races houden, maar dat moet op een verantwoorde manier kunnen", legt Brawn uit die ook overleg heeft met de teams. "We hebben ze gevraagd om zo min mogelijk mensen te sturen naar de races."

Ook Bahrein heeft diverse reisbeperkingen ingevoerd. Zo zijn vluchten vanuit diverse landen niet langer welkom. Dit betekent dat teams via alternatieve routes van Melbourne naar Bahrein moeten vliegen, waar op 22 maart de tweede race van het seizoen op de kalender staat.

Had Verstappen dan toch gelijk over de illegale Ferrari-motor? Autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen bespreken het en alle andere gebeurtenissen tijdens de testweken in de nieuwste RacingNews365-podcast, die hieronder de luisteren is.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"