Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Formule 1-teams reizen met interim-auto af naar Abu Dhabi

Als aan het eind van het seizoen de laatste race van het jaar erop zit, testen alle teams met een interim-wagen tijdens de afsluitende seizoenstest. Daarmee komen alle teams tegemoet aan de wens van bandenfanrikant Pirelli.

Verstappen rokende banden
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Niet alleen de Formule 1-teams moeten flink aan de bak om auto's te ontwerpen die aan de nieuwe regels van 2021 voldoen, ook Pirelli heeft huiswerk. In datzelfde jaar worden immers de 18-inch banden geïntroduceerd, waarvoor compleet nieuwe banden ontwikkeld moeten worden.

De Italiaanse bandenfabrikant klaagde in het verleden weleens over te weinig testmogelijkheden, maar na de Grand Prix van Abu Dhabi, rijden alle Formule 1-teams in dienst van Pirelli. Alle tien hebben ze aangegeven een bestaande auto zoveel mogelijk aan te passen aan de regels van 2021, om zo de performance-niveaus van de nieuwe bolides te evenaren.

Pirelli haalt opgelucht adem na het goede nieuws: "Gelukkig hebben al teams toegezegd een dergelijke 'mule car' te willen bouwen. Dat was geen gegeven, want de teams zijn nu eenmaal niet verplicht om dat te doen", zo wordt Pirelli's motorsportbaas Mario Isola geciteerd door Crash.net.

Pirelli vertrouwt erop dat men nu in 2021 goed beslagen ten ijs kan komen: "We hebben nu helder voor ogen wat we willen met de banden, we hebben een ontwikkelingsplan én we hebben de toezegging van alle teams dat we drie dagen lang de nieuwe banden volop kunnen evalueren."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Opgehelderd Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen