Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-teamranking GP Australië

Vannacht gaat in Australië eindelijk het Grand Prix-seizoen van start. De komende drie dagen wordt voor het eerst echt duidelijk hoe de onderlinge verhoudingen tussen de teams liggen. Het is voor de redactie van Racingnews365 hét moment om nog een laatste voorspelling te doen.

Hieronder lees hoe wij de teams op dit moment inschatten qua sterkte. Het mag duidelijk zijn dat de drie grote teams 'gewoon' bovenaan staan, waarbij we Red Bull hoger inschatten dan Ferrari. De long runs van Red Bull zagen er beter uit dan die van Ferrari en de bochtensnelheden lagen hoger, hetgeen getuigt van een beter chassis.

De middenmoot wordt breed gevormd door een vijftal teams die allemaal kans maken op het stempel 'best of the rest'. Eigenlijk verwachten we twee afzonderlijke gevechten. Het driemansgevecht aan kop en het vijfmansgevecht om de vierde plek. De kloof tussen P3 en P4 zal ontzettend groot zal zijn, alle ambities van bijvoorbeeld McLaren ten spijt. Onderaan bungelt wat ons betreft nog altijd Sauber. De impuls van Alfa Romeo zal het team ongetwijfeld helpen, maar het team zet nog maar de eerste stappen op een lang te bewandelen pad. Williams lijkt met de negende plaats en het rijdersduo Lance Stroll en Sergey Sirotkin wat ons betreft datzelfde pad te zijn kwijtgeraakt. Onze top tien: Mercedes Red Bull Ferrari Renault McLaren Haas F1 Force India Toro Rosso Williams Alfa Romeo Sauber

Viaplay
x
Verstappen Max liep schade op door kamikazeactie Perez: "Hij remt 50 meter later!"