Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Formule 1 wil snelle afhandeling van protest Mercedes tegen zege Verstappen

De titelstrijd in Abu Dhabi ontplofte in de laatste ronde met Max Verstappen die Lewis Hamilton passeerde. De euforie was groot, want Verstappen was voor het eerst wereldkampioen. Maar of dat zo blijft is nog onduidelijk want Mercedes diende een protest in.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het team van Mercedes diende twee protesten in, waarmee het wil dat de uitslag wordt teruggedraaid. Een ervan is omdat Verstappen heel kort tijdens de Safety Car-periode nipt voor Lewis Hamilton reed toen ze zij-aan-zij reden. De tweede is omdat niet alle gelapte coureurs zich van hun ronde achterstand konden ontdoen en weer aan konden sluiten bij het veld.

Om 20:15 uur lokale tijd (17:15 uur Nederlandse tijd) moest Verstappen zich melden bij de stewards en voor het tweede protest vaardige Red Bull drie topmensen af: teambaas Christian Horner, ontwerper Adrian Newey en sportief directeur Jonathan Wheatley. Na 45 minuten kwam het drietal weer naar buiten en ook Mercedes heeft de stewards bezocht.

Rond 21:15 uur keerde het Red Bull-drietal wederom terug naar de stewards, waar ongetwijfeld Mercedes ook is, en nog altijd gesproken wordt over de protesten die Mercedes indiende.

RacingNews365 heeft vernomen dat de FIA een snelle afwikkeling wil van Mercedes' protesten tegen de uitslag van de race en Verstappen. Met het oog op de prijsuitreiking die officieel op dinsdag gepland staat is dat ook nodig, want indien de beker eenmaal aan een kampioen wordt gegeven kan deze hem niet ontnomen worden.

Onduidelijk is nog of er vandaag al een beslissing wordt genomen. Opmerkelijk is dat Mercedes voorbereid was en zelfs een advocaat aanwezig had op het circuit die meeging naar de stewards.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

72 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche