Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pirelli

Formule 1 zet per 2021 in op banden die minder snel slijten

Als in 2021 zowel het technische als sportieve reglement op de schop gaat, zullen ook de banden aanzienlijk anders zijn dan nu. Niet alleen worden ze aangepast om om de nieuwe 18-inch velgen te passen, ze moeten ook langer meegaan.

18-inch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Pirelii kreeg voor dit jaar de opdracht om banden te ontwikkelen die wat sneller slijten, waardoor er meer actie op de baan zou zijn en er meer verschillende strategieën uitgedacht konden worden. Het idee had echter een averechts effect en dus zet de Formule 1 voor 2021 in op banden die juist weer een stuk langer meegaan.

Ook daar moet echter een goede balans in worden gevonden: "We kunnen we een band ontwikkelen zoals voor 24 uur van Le Mans, maar het mag niet zo zijn dat dat ten koste gaat van pitstops in de Formule 1, de fans houden namelijk van die vliegensvlugge pitstops", aldus technisch kopstuk van de Formule 1, Pat Symonds.

Hoe de Formule 1-band van 2021 er exact uit gaat zien weet Symonds nog niet, maar Pirelli zegt wel snel te willen weten waar het aan toe is: "Als de banden rigoureurs moeten veranderen met het oog op 2021, dan moeten we dat snel weten, want dan gaan we daar graag in mee", aldus Pirelli's Mario Isola in gesprek met Motorsport-Total.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in