Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule E-coureur zwaar gestraft na inrijden op peloton

Oliver Turvey heeft een aanzienlijk grote straf gekregen, nadat hij op zaterdag tijdens aan het einde van de vrije training in Rome achterop het langzaam rijdende Formule E-peloton knalde dat zich voorbereidde op het maken van proefstarts.

De schade was aanzienlijk toen Oliver Turvey op vrijdag in Rome nietsvermoedend op hoge snelheid terug naar de pitstraat reed nadat de vlag aan het einde van de training was gevallen. Toen hij bijna terug was, moest hij vol in de ankers, omdat er plots een langzaam rijdend Formule E-peloton voor zich opdoemde. Hij knalde op twee van zijn mede-coureurs, waarna de stukken Formule E-bolide door de lucht vlogen. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar Turvey had wel wat uit te leggen. Dat deed hij na afloop dan ook bij de stewards. Daar vertelde hij dat hij op de hoogte was van het feit dat er direct na afloop van de training oefenstarts zouden worden gemaakt op de desbetreffende plek. Door een samenloop van omstandigheden had hij daar op dat moment geen actieve herinnering meer aan, zo luidde zijn verklaring voor de angstaanjagende crash. Check de crash hieronder, tekst gaat daaronder verder

YJweq3l6D_c

De stewards velden dan ook het volgende oordeel: "Na de training mochten de coureurs zoals altijd een oefenstart maken, waarvoor ze zich in een rij opstellen voor de safety car lijn. Auto nummer acht kwam daar op hoge snelheid aan en crashte achterop twee andere bolides." "Na het bekijken van de beelden, het beluisteren van de radiocommunicatie tussen team en coureur en in het acht genomen dat deze crash was veroorzaakt door een menselijke fout, vinden we dat een straf van zes strafpunten en een verplichte pitlane start tijdens de volgende race gerechtvaardigd is", zo luidt het oordeel van de stewards. Dat betekent dat Turvey meteen halverwege het gevreesde aantal van twaalf strafpunten is, waarbij een schorsing voor een race automatisch volgt. Zoveel strafpunten worden er zelden uitgedeeld voor één vergrijp. De volgende race is deze zondag, opnieuw in de straten van Rome.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"