Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule E

Frijns boekt briljante zege in Parijs én grijpt kampioenschapsleiding

Het Wilhelmus heeft op Koningsdag ook buiten Nederland geklonken! In de straten van Parijs bleek onze landgenoot Robin Frijns de concurrentie tijdens een lastige ePrix te snel af. Rond een verregend Place des Invalides boekte de 27-jarige Limburger zijn eerste overwinning in de Formule E, waardoor hij tevens de nieuwe kampioenschapsleider is.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formula E

Gestart vanaf een derde positie ziet het er al goed uit voor Frijns, die na de kwalificatie van beide Mahindra's achter de Nissans van Oliver Rowland en Sebastien Buemi van start mag gaan. De Limburger wacht zijn kansen af en wordt beloond op het moment dat Rowland zijn leidende positie de muur in smijt.

In gevecht met Buemi raakte Frijns het achterwiel van zijn Zwitserse rivaal, waarop hij even angstig over de boardradio klonk. Frijns bleek achteraf niet meer schade te hebben dan enkel een ietwat misvormde voorvleugel. Nadat Buemi de strijd moest staken, kreeg Frijns het rijk vooraan alleen.

De ePrix in Parijs moet driemaal worden geneutraliseerd: een keer vanwege hagel, tweemaal omdat coureurs hun wagens niet uit de muur weten te houden. De laatste full course yellow wordt omgezet in een safety car-fase, waardoor Frijns zijn zorgvuldig opgebouwde voorsprong ten opzichte van nummer twee André Lotterer als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. Na de herstart weet Frijns het heft echter in handen te houden.

Frijns is na Antonio Félix da Costa, Jérôme d'Ambrosio, Sam Bird, Lucas di Grassi, Edoardo Mortara. Jean-Éric Vergne en Mitch Evans de achtste (!) winnaar in evenzoveel races. Werkgever Envision Virgin is het eerste team dat meer dan één overwinning scoort.

Omdat kampioenschapsleider D'Ambrosio niet tot scoren komt en andere rivalen in het WK niet genoeg punten halen, neemt Frijns de leiding in de stand om het Formule E-kampioenschap over. De als tweede gefinishte Lotterer volgt de Nederlander op twee puntjes, de voorsprong ten opzichte van nummer drie Félix da Costa bedraagt liefst twaalf punten.

De volgende ePrix in het Formule E-kampioenschap 2018-19 vindt over twee weken plaats, in de straten van Monaco. Er staan voor het einde van het seizoen nog vijf wedstrijden op het programma.

Breaking Marko: ‘Zoveel tijd wint Mercedes op Red Bull met het DAS-systeem’