Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule E

Frijns grijpt naast overwinning, Cassidy wint E-Prix van Diriyah

De derde ronde van het Formule E-kampioenschap werd zaterdag verreden in Diriyah, Saoedi-Arabië, waar Nederlander Robin Frijns in de Envision kans had op de overwinning.

Frijns Envision
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Envision Racing

Zaterdag 27 januari werd de tweede Formule E-race van het weekend in Diriyah, Saoedi-Arabië verreden. Zondag is tenslotte een werkdag in het het land, en dus verschenen de Formule E-coureurs vrijdag al aan de start van de eerste race in het weekend. Deze race werd gewonnen door Jake Dennis, terwijl Robin Frijns een punt wist te scoren met de tiende finishplek. Landgenoot Nyck de Vries ving de race als laatste aan en werd 17e.

Het was Nissan-coureur Oliver Rowland die de tweede race op de zaterdag in Diriyah vanaf pole mocht starten, nadat hij in de finale van de kwalificatie sneller bleek dan Frijns in de Envision. De Nederlander startte de tweede race vanaf de tweede plek, zijn beste kwalificatie sinds zijn pole in Berlijn, en De Vries vanaf P17.

Frijns pakt gelijk de leiding

De lichten van het stratencircuit gingen aan en niet veel later gingen de lichten van het startsein uit. Frijns kwam ontzettend goed weg bij de start en nam direct de leiding van Rowland over, nog voor de eerste bocht. Nick Cassidy vertrok vanaf de derde positie, met Stoffel Vandoorne naast hem op P4.

Iedereen kwam de eerste ronde goed door, behalve Dan Ticktum: hij reed zijn voorvleugel kapot op zijn voorganger. De Vries wist één positie te winnen in de beginfase van de E-Prix.

Spanning in de slotfase

Rowland pakte als eerste van de top drie de attack mode, waarmee hij zijn tweede plek aan Cassidy gaf. Bij Envision probeerden ze ondertussen een gat te maken voor een 'gratis' attack mode. Dit lukte: Frijns kwam voor Rowland terug op de racelijn.

Laatstgenoemde ging snel voor de tweede boost, en wist hiermee zijn P3 vast te houden. Vervolgens koos de leider Cassidy ook voor de attack mode, waarna de Nederlandse Envision-coureur zijn voorbeeld volgde. De twee wisten al snel een gat te slaan ten opzichte van de rest van het veld.

Bij zijn tweede attack mode wist Cassidy de leiding te behouden en kreeg de Nederlander moeite met het volgen van de Nissan-coureur. Het werd een kwestie van zoveel mogelijk batterij besparen, waardoor de coureurs achter Frijns weer dichter in de buurt kwamen.

De Envision-coureur wachtte op het juiste moment, maar in de slotfase van de race verscheen ook Rowland in zijn achteruitkijkspiegels. Het resulteerde in zes spannende rondes, waar Cassidy uiteindelijk als winnaar uit de strijd kwam en Frijns op P2.

Er waren ook mooie gevechten in het middenveld voor P6 tot en met P9. Sacha Fenestraz, Jehan Daruvala, Sam Bird en Jean-Eric Vergne zorgden daar voor een aantal mooie inhaalacties. Fenestraz kwam uiteindelijk hier als winnaar uit de strijd op P6 en Bird moest zijn McLaren in de pitstraat parkeren nadat hij de muur geraakt had. Daruvala viel uit na een remstoring. De Vries finishte op de 14e positie.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live sprintkwalificatie Formule 1 GP Miami 2024