Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Frijns imponeert met dubbel podium in DTM-aftrap

Robin Frijns is in de DTM derde geworden in de tweede race op de Hockenheimring. De Limburger pakte daarmee zijn tweede podium van het weekend.

Frijns hockenheim
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Audi Sport

Met de derde startplaats had Robin Frijns zichzelf verzekerd van een goede uitgangspositie voor de race op het circuit waar later dit jaar de Grand Prix van Duitsland wordt verreden. Op de startgrid moest hij Philipp Eng en Marco Wittmann voor zich dulden.

In de race wist hij beide rijders te verslaan, maar vanuit zijn rug kwamen Rene Rast en Nico Mueller opzetten. De uiteindelijk winnaar, Rast, kwam zelfs vanaf de zestiende plaats op de grid. Een eindsprint van Frijns maakte na een moeizame pitstop dat hij voor de tweede keer dit weekend de gang naar het podium mocht maken, in race één werd de Audi-coureur immers ook al derde.

Frijns bezet na het eerste raceweekend door zijn twee derde plaatsen de tweede plaats in het kampioenschap. Hij kijkt tegen een achterstand van drie punten aan op kampioenschapsleider Marco Wittmann.

Klassement DTM

Positie Coureur Auto Aantal punten
1. Witmann BMW 34
2. Frijns Audi 31
3. Rast Audi 25
4. Muller Audi 22
5. Rockenfeller Audi 20
6. Glock BMW 20
7. Spengler BMW 16
8. Eng BMW 15
9. Duval Audi 10
10. Van der Linde BMW 8

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'