Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Frijns 'in de wolken' na eerste Formule E-podium van het seizoen

Robin Frijns kende een slecht begin van het raceweekend in Saoedi-Arabië een goed einde. Hij veroverde de tweede plek in de tweede race. Het zorgt voor een grote glimlach op zijn gezicht.

Tijdens de eerste van twee races in Saoedi-Arabië ging het voor Robin Frijns niet goed. Alhoewel hij zich als zevende kwalificeerde viel hij in de race ver terug nadat hij een crash veroorzaakte en een straf kreeg. De zestiende plek op vrijdag moest natuurlijk beter en op zaterdag maakte hij veel goed. Hij kwalificeerde zich knap als derde en deed het in de race nog een tikkeltje beter: P2 was het resultaat. Logischerwijs zorgt het voor een tevreden Limburger, die kort na de race voor de camera verscheen. "Ik ben heel blij, zeker na de lastige vrijdag waarop ik geen punten scoorde. Mercedes was op vrijdag heel snel, dus ik dacht dat het een lastige dag zou worden vandaag."

Frijns in de wolken

Maar Mercedes kende een mindere dag dan op vrijdag. Vandoorne werd zevende, De Vries moest het doen met P10. Venturi, dat overigens met een Mercedes-aandrijflijn rijdt, was het te kloppen team op zaterdag. Frijns, uitkomend voor Envision Racing, bood echter heel goed partij en had nog uitzicht op de overwinning toen hij in het slot van de race de tweede plek afpakte van Lucas di Grassi. De race eindigde echter achter de safety car en hij kon ooit een aanval kon doen op de leider. "Volgens mij zag Di Grassi me niet aankomen. Verrassing!", lacht hij. "Ik probeerde iedereen bij te houden en ik voelde me heel goed in de auto, mijn team heeft het heel goed gedaan en uiteindelijk finishte ik P2. Ik ben in de wolken!", aldus de Limburger, die in het kampioenschap na twee races op plek zes staat.

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje