Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly gaat in gesprek met Marko over het Red Bull-stoeltje naast Verstappen

Tot en met 2028 zal er maximaal een stoeltje voor het oprapen liggen bij het grote Red Bull-team, nadat Max Verstappen zijn contract de afgelopen week verlengde. Als het aan Pierre Gasly ligt, dan zit hij zo snel mogelijk naast de Nederlander in het tweede zitje.

Gasly portret
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Pierre Gasly reed in 2019 al een half seizoen voor Red Bull, nadat hij de naar Renault overgestapte Daniel Ricciardo verving. Het ging hem echter niet goed af en hij werd zoek gereden door Max Verstappen.

Halverwege het seizoen werd hij vervolgens teruggezet naar Toro Rosso. Daar bloeide hij weer helemaal op en is hij sindsdien de absolute leider van het team. Hij won zelfs een race, de Italiaanse GP van 2021, maar toch weet hij dat dat een incident was en dit bij AlphaTauri waarschijnlijk niet snel herhaald kan worden.

Daarom wil Gasly graag opnieuw de overstap maken naar Red Bull. De Fransman heeft nog tot en met 2023 een Red Bull-contract, wat betekent dat hij dus op elk moment naar het grote team gehaald kan worden.

Winnend Red Bull-zitje 'het enige dat telt'

Als het aan Gasly ligt, rijdt hij dus volgend jaar in plaats van Sergio Perez naast Verstappen. Hij gaat daarvoor met Marko in gesprek, zo vertelt hij in gesprek met Motorsport.nl.

"Helmut Marko heeft het al gezegd, dus het is geen geheim meer dat ik na dat seizoen nog een jaar een contract heb. Dan is het duidelijk: of we maken de stap naar Red Bull, of niet."

"Wat er daarna gebeurt, het is nog veel te vroeg om het daar over te hebben. Ik focus me nu op dit jaar, dat het zo goed mogelijk gaat. Maar het mag duidelijk zijn dat ik in een snelle auto wil zitten waarmee ik voor zeges kan strijden. Dat is het enige dat telt voor mij."

"Ik wil races winnen in F1 en heb een auto nodig die me daartoe in staat stelt", vervolgt hij stellig. "We zullen met Helmut bespreken wanneer het moment daar is", aldus de eenmalig Grand Prix-winnaar.

Gasly positief over nieuwe seizoen

Als hij dat Red Bull-zitje wilt, dan zal hij in 2022 wederom een ijzersterk seizoen moeten draaien. Gasly heeft er vertrouwen in dat dat gaat lukken. "Ik heb er zeer veel vertrouwen in. Ik ben tevreden met de mensen die ik om me heen heb en ik zit goed in mijn vel."

"Ik weet dat ik voor een belangrijk jaar sta in mijn carrière als het gaat om de volgende stap. Vorig jaar was fantastisch en dit jaar hoop ik minimaal hetzelfde te laten zien, of zelfs meer. Ik wil dit team zo ver mogelijk naar voren brengen op de grid. Dat is mijn persoonlijke doel", aldus Pierre.
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen wekt verbazing alom: "Dat was echt belachelijk"