Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly incasseert grootst mogelijke gridstraf voor GP Groot-Brittannië

Pierre Gasly zal zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië als laatste moeten aanvangen. Bij de auto van de Fransman wordt dit weekend alweer de vijfde motor gestoken, wat resulteert in zoveel plekken straf dat hij feitelijk helemaal achteraan moeten beginnen.

Gasly FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly is dit seizoen de eerste coureur die een gridstraf krijgt voor het gebruiken van teveel motoronderdelen. De Fransman steekt dit weekend zijn vijfde verbrandingsmotor als ook een vijfde turbo, een vijfde MGU-H, een vijfde MGU-K, een derde control electronics én een nieuwe uitlaat.

Voor elke eerste overschrijding van het maximaal aantal straffeloos aan te spreken onderdelen geldt een eerste gridstraf van tien startplaatsen. Een extra regel schrijft bovendien voor dat iemand die meer dan vijftien gridstraffen pakt, sowieso achteraan moet starten. Gasly gaat daar dus ruim overheen, waardoor Alpine ook nog zou kunnen besluiten om de Fransman vanuit de pits te laten starten.

De Fransman is de eerste, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet de laatste zijn die een gridstraf incasseert voor teveel onderdelen. Meerdere coureurs, waaronder Max Verstappen, staan namelijk al op het randje van een gridstraf.

Begin dit jaar werden de regels voor motoronderdelen aangescherpt, waardoor de verwachting als was dat er in 2024 meer straffen zouden komen dan andere jaren. Vorig jaar incasseerde bijna niemand een gridstraf, als het gaat om teveel motoronderdelen. Dit jaar lijkt dat dus wezenlijk anders te worden.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko neemt voorschot op F1-afscheid Verstappen