Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly laat veelzeggende stilte vallen na vraag over Ocon

Pierre Gasly heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van zijn teamgenoot Esteban Ocon aan het einde van het seizoen bij Alpine. Hij zei niet heel veel, vooral de stilte die hij liet vallen was veelzeggend...

Gasly Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Dat Pierre Gasly en Esteban Ocon niet de grootste vrienden zijn, dat was al wel een tijdje duidelijk. De twee kwamen elkaar al tegen in Australië in 2023, waardoor er in plaats van een mooie dubbele puntenfinish nul punten waren voor Alpine. Twee weken geleden in Monaco ging het opnieuw mis, toen Ocon zijn teamgenoot probeerde in te halen. De twee raakten elkaar hard en het betekende uiteindelijk het einde van de race voor Ocon.

Inmiddels is bekend dat Ocon aan het einde van het jaar vertrekt bij Alpine. Gasly wordt tijdens de persconferentie voorafgaand aan de GP van Canada gevraagd wat voor soort teamgenoot Ocon was. Hij laat een opmerkelijk lange stilte vallen en dan ontstaat er wat rumoer onder de journalisten. "Ik neem gewoon de tijd om na te denken, want ik weet hoe jullie alles wat ik ga zeggen zullen opvatten", is het veelzeggende antwoord van Gasly tegenover onder meer RacingNews365.

"Het is een lang verhaal geweest tussen Esteban en mij, maar de afgelopen 1,5 jaar is het ons gelukt om heel professioneel samen te werken. Het is niet altijd makkelijk geweest, wat je je kunt voorstellen van twee competitieve coureurs. Maar gezien het verhaal tussen ons twee, denk ik dat het goed is geweest. Ik houd het hierbij."

Maar heeft het nieuws rond Ocon dan nog invloed op wat Gasly gaat doen in 2025? "Om eerlijk te zijn helemaal niets. Ik denk dat het op dit moment vrij duidelijk is wat mijn positie is. Ik heb nog niks aan te kondigen over mijn toekomst. Jullie zullen het uiteindelijk wel weten."

En is er nog iets aan de richtlijnen veranderd binnen Alpine, gezien wat er in Monaco gebeurde en met het vertrek van Ocon? "Ik denk dat de richtlijnen vrij duidelijk waren in Monaco. Helaas gebeurde er toch iets op de baan. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we in de toekomst geen problemen zullen ondervinden", aldus Gasly.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training