Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Gasly moet wennen: "Toro Rosso compleet anders dan de Red Bull"

Pierre Gasly weet naar eigen zeggen nog niet helemaal in het goede ritme te komen bij Toro Rosso. Het 'resetten' van zichzelf kost tijd en ook zijn nieuwe bolide is 'even wennen'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In de zomerstop van de Formule 1 kreeg Pierre Gasly te horen dat hij werd teruggezet naar Toro Rosso. Bij Red Bull kon hij immers zijn draai niet vinden en ook nu weer duurt het even voordat de Fransman aan zijn nieuwe werkomgeving gewend is.

"Ik heb nog wat meer tijd nodig om aan de bolide van Toro Rosso te wennen, deze is wezenlijk anders dan de RB15 van Red Bull. Ik moet mezelf resetten en dat kost gewoon even tijd. Het is niet zo dat ik in deze auto hetzelfde kan doen als in de Red Bull, maar ik heb het idee dat we de goede kant op gaan", zo geeft Gasly te kennen in gesprek met onder meer RacingNews365.

Daniel Ricciardo, Gasly's voorganger bij Red Bull, gaf onlangs aan dat de overgang van Gasly relatief makkelijk zou moeten kunnen verlopen, aangezien hij het team én de auto nog kende van vorig jaar. Toch valt het voordeel daarvan reuze mee volgens Gasly.

"Vorig jaar reed ik ook voor Toro Rosso, maar door de nieuwe regels voelt deze auto ook compleet anders aan dan die van 2018. Die twee wagens zijn gewoon niet mer elkaar te vergelijken."

Met medewerking van Aaron Deckers.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Italië

Na de Grand Prix van België schreef Charles Leclerc ook de Grand Prix van Italië op zijn naam. De Monegask blijft imponeren.

Bekijk het album

5 reacties

    Podcast Mercedes voelt de druk van Verstappen en Red Bull