Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Dakar Rally 2022

Gebroeders Coronel verliezen veel tijd in Dakar: "Een tegenslag"

Tim en Tom Coronel kenden een mindere dag in Dakar. Dat had meerdere oorzaken, maar een voornaamste hoofdoorzaak.

Tim Tom Coronel Dakar 2022
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Coronel

Nadat ze op vrijdag de rustdag in gingen op plek zeventien in het klassement, kwamen Tim en Tom Coronel op zondag niet heel lekker uit de verf tijdens etappe zeven van de Dakar Rally 2022. Dat had meerdere oorzaken. In gesprek met RacingNews365 vertelt Coronel over de dag van de tweeling in Saoedi-Arabië.

"Het was een redelijk snelle proef. Veel over stenen heen waar een dun laagje zand op lag. Dat was dus heel veel driften, glijden. Dus we schoten hier en daar ook een beetje door, maar de auto heeft het gewoon weer goed gehouden. Hij heeft geen krimp gegeven."

Althans. Aan het begin van de rit verloren Coronel en co. al meteen veel tijd door een tegenslag. "Alleen een lekke band aan het begin. We hadden een kleine tegenslag. Na een kilometer of drie kregen we een lekke band en dat heeft ons een minuut of 3 à 4 gekost. Misschien wat te enthousiast, misschien gewoon pech", haalt Coronel zijn schouders op.

			© Coronel
	© Coronel

Rugpijn nekt Tim

Op vrijdag schoot het bij Tim Coronel in zijn rug tijdens de zesde etappe. De coureur had er enorm veel last van en kon maar net uit zijn auto klauteren. Na een dag lang te zijn gemasseerd, merkte hij op zondag nog steeds dat het niet helemaal lekker zat. Dat kostte aanzienlijk veel tijd.

"Tim is op 75%, laat ik zeggen. Zoiets", vertelt Tom. "Hij heeft nog steeds last van zijn rug. We missen daardoor een beetje de racing modus. We proberen het wat voorzichtiger aan te doen bij compressie, als de auto naar beneden gaat. Dat merk je ook en daardoor zie je dat we veel snelheid verliezen."

Maar het is wat het is, weet ook Tom, die de fysieke gesteldheid van zijn tweelingbroer logischerwijs het belangrijkste vindt. "Gezondheid is natuurlijk belangrijker, dus we hopen dat het iedere dag een beetje beter wordt. Vanavond ligt hij weer bij de masseur", vertelt hij.

			© Coronel
	© Coronel

Coronel: "Het moet goed komen"

Tijdens de etappe kregen de gebroeders ook heel wat joekels van duinen te verwerken. Niet lekker voor de rug van Tim, en het duo verloor dan ook veel tijd. "We hadden een behoorlijk stuk aan duinen, categorie L2, wat betekent dat ze redelijk moeilijk zijn. Dan kunnen we gewoon geen snelheid maken, helemaal niet zelfs."

"Normaal is Tim eigenlijk heel goed in de duinen. Je ziet dat hij daar voorzichtig is en nog steeds pijn heeft. Dat heeft ons toch zeker, dat durf ik wel te zeggen, een kwartiertje heeft gekost. Het is wat het is, we willen 'm uitrijden. Straks ligt Tim weer op de massagetafel en dan moet het goed komen", aldus Tom.

In het klassement staan Tim en Tom Coronel nog steeds in de top twintig. Wel daalden ze een beetje, naar plek negentien.

Dakar Rally 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay
x
Interview De twee geheime wapens die McLaren volgend seizoen in wil gaan zetten