Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
24 uur van Daytona

Deze Nederlanders doen mee aan de 24 uur van Daytona

Dit weekend vindt één van de grootste (endurance) race-evenementen van het jaar plaats: de 24 uur van Daytona. Talloze bekende namen uit de racerij nemen deel aan het prestigieuze evenement en ook Nederland is goed vertegenwoordigd tijdens de openingsronde van het Amerikaanse sportwagenkampioenschap.

Van der Zande 24 uur van Daytona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © IMSA

In het weekend van 26-28 januari 2024 vindt de 62ste editie van de 24 uur van Daytona plaats. Het belooft een groots spektakel te worden: maar liefst 59 auto's(!) zijn ingeschreven voor het de overzeese versie van Le Mans.

Coureurs uit verschillende landen nemen deel aan de Rolex 24, waaronder uit ons eigen kikkerlandje. Tweevoudig winnaar Renger van der Zande komt uit voor Cadillac Racing in de Grand Touring Prototype (GTP)-categorie. Zijn teamgenoten zijn levende IndyCar-legendes Sebastien Bourdais en Scott Dixon en de regerend IndyCar-kampioen Alex Palou.

Ook Tijmen van der Helm rijdt in de GTP-categorie, samen met de Britten Richard Westbrook en Phil Hanson en de Amerikaan Ben Keating. Het viertal rijdt in een Porsche 963 van JDC-Miller MotorSports.

Naast Van der Zande en Van der Helm keert ook Nicky Catsburg terug op het circuit in Amerika. Catsburg rijdt tezamen met de Amerikaan Tommy Milner en de Nieuw-Zeelandse Earl Bamber in de GT Daytona Pro-klasse. De vierde Nederlander die in 2024 aan deelneemt aan de de Rolex 24, is niemand minder dan Porsche SuperCup-kampioen Larry ten Voorde. De man uit Enschede rijdt samen met drie collega-coureurs in een Porsche 911 GT3 R, een auto die hem inmiddels goed zou passen. Het team van Ten Voorde sluit aan in de GT Daytona klasse.

Tot slot mogen we ook Indy Dontje niet vergeten. De Nederlander mag in de GTD-klasse zeker niet uitgevlakt worden, samen met teamgenoten Russell Ward, Philip Ellis en Daniel Morad in hun Mercedes AMG GT3 van Winward Racing. In 2021 won Dontje de 24-uursrace nog met dat team in de GTD-klasse.

Hoe laat begint de 24 uur van Daytona in 2024?

In totaal nemen er honderden coureurs mee aan de race op de Daytona International Speedway. Onder meer oud F1-coureurs Jenson Button, Felipe Massa, Marcus Ericsson en Romain Grosjean komen in actie tijdens het event. De volledige inschrijflijst vind je hier. De 24 Rolex 24 uur gaat op zaterdag 27 januari om 19:40 Nederlandse tijd (13:40 lokaal) van start.

En als je aan een race van 24 uur nog niet genoeg hebt, dan zijn er dit weekend ook nog twee Formule E-races te aanschouwen. Zowel op vrijdag- als op zaterdagavond wordt er in Saoedi-Arabië geracet. De races beginnen om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Bekijk hieronder de lijst van voormalig Formule 1-coureurs die meedoen aan de 24 uur van Daytona.

Voormalig F1-coureurs die meedoen aan de 24 uur van Daytona

Coureur Team Klasse
Sebastien Bourdais #01 Cadillac Racing GTP
Gianmaria Bruni #5 Proton GTP
Felipe Nasr #7 Porsche Penske Motorsport GTP
Marcus Ericsson #10 Wayne Taylor Racing with Andretti GTP
Brendon Hartley #10 Wayne Taylor Racing with Andretti GTP
Jenson Button #40 Wayne Taylor Racing with Andretti GTP
Paul di Resta #22 United Autosports LMP2
Felipe Massa #74 Riley Motorsports LMP2
Alexander Rossi #9 Pfaff Motorsports GTD-Pro
Romain Grosjean #60 Iron Lynx GTD-Pro

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Newey Red Bull gewaarschuwd voor 'enorme gevolgen' te midden van machtsstrijd