Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
vr 26 mrt - zo 28 mrt
Quali za 27 mrt
Race zo 28 mrt
ita
vr 16 apr - zo 18 apr
Quali za 17 apr
Race zo 18 apr
bhr
Fallback flag
vr 30 apr - zo 02 mei
Quali za 01 mei
Race zo 02 mei
ita
esp
vr 07 mei - zo 09 mei
Quali za 08 mei
Race zo 09 mei
Fallback flag
mco
do 20 mei - zo 23 mei
Quali za 22 mei
Race zo 23 mei
esp
aze
vr 04 jun - zo 06 jun
Quali za 05 jun
Race zo 06 jun
mco
can
vr 11 jun - zo 13 jun
Quali za 12 jun
Race zo 13 jun
aze
fra
vr 25 jun - zo 27 jun
Quali za 26 jun
Race zo 27 jun
can
aut
vr 02 jul - zo 04 jul
Quali za 03 jul
Race zo 04 jul
fra
gbr
vr 16 jul - zo 18 jul
Quali za 17 jul
Race zo 18 jul
aut
hun
vr 30 jul - zo 01 aug
Quali za 31 jul
Race zo 01 aug
gbr
bel
vr 27 aug - zo 29 aug
Quali za 28 aug
Race zo 29 aug
hun
nld
vr 03 sep - zo 05 sep
Quali za 04 sep
Race zo 05 sep
bel
ita
vr 10 sep - zo 12 sep
Quali za 11 sep
Race zo 12 sep
nld
rus
vr 24 sep - zo 26 sep
Quali za 25 sep
Race zo 26 sep
ita
sgp
vr 01 okt - zo 03 okt
Quali za 02 okt
Race zo 03 okt
rus
jpn
vr 08 okt - zo 10 okt
Quali za 09 okt
Race zo 10 okt
sgp
usa
vr 22 okt - zo 24 okt
Quali za 23 okt
Race zo 24 okt
jpn
mex
vr 29 okt - zo 31 okt
Quali za 30 okt
Race zo 31 okt
usa
bra
vr 05 nov - zo 07 nov
Quali za 06 nov
Race zo 07 nov
mex
aus
vr 19 nov - zo 21 nov
Quali za 20 nov
Race zo 21 nov
bra
sau
vr 03 dec - zo 05 dec
Quali za 04 dec
Race zo 05 dec
aus
are
za 11 dec - zo 12 dec
Quali zo 12 dec
Race zo 12 dec
sau
Start GP Bahrein
Dagen
Uur
Min.
Sec.
Formule 1 GP Nederland

Geen nieuw tweedaags format tijdens Grand Prix van Nederland 2021

In september 2021 strijkt het Formule 1-circus in Nederland neer. De Grand Prix van Zandvoort vindt plaats in een drukke periode, maar een mogelijk nieuw format van een tweedaags weekend zal in Nederland niet worden gebruikt.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Nederland vindt plaats op 5 september 2021. Voor het eerst in 36 jaar zal er weer op Zandvoort worden geracet door de Formule 1. De race staat later op de kalender dan initieel het plan was, waardoor het een drukke periode is voor iedereen in de koningsklasse.

Extra rust zullen de coureurs in Nederland niet krijgen, want op Zandvoort zal er gewoon op vrijdag, zaterdag en zondag worden gereden door de Formule 1-coureurs, zo bevestigt circuitdirecteur Robert van Overdijk in gesprek met RacingNews365.

"Nee, van een tweedaags format is geen sprake", zo antwoordt Van Overdijk gedecideerd als wij hem vragen naar het format dat afgelopen raceweekend in Imola werd uitgeprobeerd. Daarbij vervielen de vrijdagse trainingen en werd er alleen op zaterdag en zondag gereden.

"Men weet dat wij hier drie dagen een vol huis hebben. Dus de Grand Prix van Nederland zal gewoon een driedaags evenement zijn."

Het raceweekend op Zandvoort maakt deel uit van het drieluik Spa - Zandvoort - Monza. Een hartstikke mooie triple header, zo vindt de circuitdirecteur. "Het sluit perfect aan bij de duurzaamheidsdoelstellingen van de FOM, die minder reisbewegingen voor de teams willen. Wat dat betreft is het hartstikke mooi dat die drie races gewoon na elkaar plaatsvinden."

Dat de race een week na de Grand Prix van België plaatsvindt, doet vermoeden dat de race op Zandvoort mogelijk wat publiek afpakt dat anders misschien naar Spa was afgereisd. Volgens Van Overdijk is daar geen sprake van. Sterker nog, de huidige opstelling werkt misschien zelfs in het voordeel van zijn Belgische collega's.

"We hebben een hele goede relatie met de Belgische Grand Prix. Er is heel veel contact tussen de twee partijen. Zij weten dat we al uitverkocht zijn voor het komende jaar. Het kan hem wellicht wel eens helpen. Mensen die nu weer enthousiast zijn geworden en eigenlijk nog naar de Dutch GP willen, die kunnen in 2021 op zondag niet meer bij ons terecht."

"Dan zouden ze in dat geval mooi uit kunnen wijken naar België", redeneert hij. "We praten dan ook veel met elkaar en we kijken hoe we elkaar kunnen helpen. Wat dat betreft zou het voor België dus misschien wat gunstiger kunnen zijn."

Overigens heeft het er alle schijn van dat de septemberdatum slechts eenmalig zal zijn, zo bevestigt Van Overdijk, al is het uiteindelijk altijd de FOM dat de knoop doorhakt. "Zij maken elk jaar opnieuw de kalender bekend. Het was bekend dat wij de komende jaren in mei op de kalender zouden staan. Komend jaar is dat dus september, maar wij gaan er vanuit dat het daarna weer gewoon mei wordt, maar daar gaan wij niet over."

"Misschien wordt iedereen wel zo enthousiast over september dat ze daar over na gaan denken, maar dat is speculeren. Laten we ons eerst maar eens richten op de eerste race, in september 2021. Aan de hand van het succes daarvan zien we wel wat het de jaren daarna wordt", aldus de circuitdirecteur in gesprek met deze website.

Het is overigens niet duidelijk of het tweedaagse weekendformat bij andere Grands Prix wel zal worden toegepast. Op de voorlopige Formule 1-kalender hebben alle weekenden een lengte van drie dagen.

RacingNews365 staat niet stil. In enkele jaren tijd groeide deze website uit tot hét nummer één Formule 1-platform van Nederland met miljoenen bezoekers, maar nu is het tijd om de rest van de wereld te veroveren. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding hebben we nu ook een Engelstalige website gelanceerd.

Bezoek de Engelstalige website!

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP van Nederland nieuws

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Nederland vind je hier

5 reacties