Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen seconde twijfel bij Jos Verstappen: "Daarom verdient Max deze deal"

Volgens Jos Verstappen is de nieuwe deal van zijn zoon Max niet meer dan verdiend. Tegelijkertijd is hij zeer gecharmeerd van de Oostenrijkse renstal.

2028. Dat is het magische getal dat meerdere malen voorbij zal komen in het contract dat Max Verstappen recent tekende bij Red Bull. Vader Jos Verstappen is blijft met de verlengde samenwerking. Volgens hem passen de twee partijen perfect bij elkaar. "Het voelt gewoon goed tussen beide partijen. We zitten al sinds 2016 bij het team en die relatie creëer je niet zomaar ergens anders. Afgelopen jaar is de band alleen maar hechter geworden, na het duel met Mercedes. Iedereen binnen het team heeft gevochten als een leeuw. Het was onze intentie en die van Red Bull om nog lang met elkaar door te gaan", vertelt hij aan De Telegraaf .

Verstappen grote factor in F1

Volgens vader Jos is het helemaal logisch dat Max Verstappen een grote nieuwe deal heeft kunnen sluiten. Hij is namelijk van grote waarde voor Red Bull, maar ook de Formule 1. De sport heeft hij de laatste jaren naar nieuwe hoogtes gestuwd. "En dat Max door het team goed wordt gewaardeerd, vind ik meer dan terecht. Je ziet wat voor topdeals Red Bull zelf heeft binnengehaald deze winter en ook de Formule 1 zelf zit in de lift. Ik zeg niet dat het alleen door Max komt, maar hij speelt zeker een grote rol. Max verdient het ook. Hij is momenteel de allerbeste coureur die er rondrijdt." "Het mooie van hem vind ik dat hij zichzelf blijft. Hij gedraagt zich niet anders dan vijf jaar geleden. Max is een uithangbord geworden voor de Formule 1. Hij is wie hij is. Dat kan je leuk vinden, of juist niet. Dat mag iedereen zelf beslissen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'