Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Gefrustreerd Ferrari mist geweldige kans tijdens dramaweekend Mercedes

Voorafgaand aan de Grand Prix van Brazilië was het gat tussen Mercedes en Ferrari 22 punten. Gezien de vormcrisis van de Zilverpijlen in São Paulo had de Scuderia haar rivaal in moéten halen gedurende het Braziliaanse Grand Prix-weekend, stellen Ferrari-teambaas Fred Vasseur en zijn pupil Carlos Sainz.

XPB 1252119 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari wist het gat naar Mercedes met slechts twee punten te dichten tijdens het Braziliaanse Grand Prix-weekend. Het gat tussen de twee topteams is momenteel twintig punten, voorafgaand aan het weekend was dat 22.

Het team uit Maranello had haar rivaal echter voorbij kunnen - of wellicht zelfs moeten - steken in Interlagos, maar dat gebeurde niet. In de sprintrace scoorde Ferrari-duo Charles Leclerc en Carlos Sainz slechts een handjevol punten. In de Grand Prix viel Leclerc al in de opwarmronde uit en wist teamgenoot Carlos Sainz slechts acht punten binnen te slepen. Teambaas Fred Vasseur en Sainz balen ervan.

"Het is erg frustrerend voor Charles en het team", vertelt Vasseur tegenover onder meer RacingNews365. "Ook strategisch gezien is het erg vervelend. We hebben het hele weekend banden uitgespaard voor de long runs in de race (om maximaal te presteren, red.). De Ferrari-teambaas stelt dat een podiumfinish voor Leclerc erin had kunnen zitten. "Ik heb geen glazen bol, maar gezien het feit dat we nog nieuwe banden hadden en de Aston Martins geen goede start hadden was dat mogelijk geweest."

Vasseur vervolgt en legt uit dat Leclerc niets kon doen aan zijn spin in de formatieronde. "Via sociale media gaven mensen Charles de schuld. Hij kon er echter niets aan doen, het had met de versnellingsbak te maken. Het is aan ons om te begrijpen wat er precies gebeurd is en we moeten zorgen dat het probleem zich niet nogmaals voordoet in de toekomst."

"Yep, het was een gemiste kans."

Ook Sainz baalt van de resultaten van de Italiaanse renstal in Brazilië. De Spanjaard had zowel tijdens de sprint- als de hoofdrace een slechte start, wat hij bestempelt met "erg teleurstellend." Sainz: "Alles wat we dit weekend probeerden werkte niet echt en dat is erg teleurstellend. Vanaf de vrije training kregen we het niet voor elkaar om de boel in de juiste richting te krijgen."

De Spaanse coureur betreurt het dat zijn teamgenoot al voor de start van de race uitviel. "We hadden een geweldige kans om punten af te snoepen bij Mercedes dit weekend. Maar ook onze snelheid was niet geweldig hier. Aston Martin, McLaren en Red Bull vochten vooraan de grid, maar wij konden ons daar niet echt in mengen. Yep, het was een gemiste kans."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"