Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Gefrustreerd Red Bull zet in op dubbelzege in GP Hongarije

Mercedes gaf Red Bull in de Grand Prix van Stiermarken een pak rammel op de baan, maar wanhopen doet Red Bull niet. Chief-engineer Paul Monaghan verwacht een aanmerkelijk sterker Red Bull komend weekeinde in Hongarije. "Dat circuit ligt ons beter."

Verstappen Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Blijdschap maar ook frustratie. Dat is het dubbele gevoel dat Red Bulls chief-engineer Paul Monaghan overhoudt na de Grand Prix van Stiermarken. "Fijn, dat podium voor Max Verstappen en de vierde plaats van Alexander Albon", zegt hij ten overstaan van RacingNews365. "Maar we zijn gefrustreerd over Mercedes. We zijn op alle fronten langzamer. Het wordt een hele uitdaging om ze bij te halen, maar onmogelijk is het niet."

Mercedes behaalde een overtuigende dubbelzege in het tweede Spielberg-weekeinde. Lewis Hamilton koerste onbedreigd naar de overwinning, terwijl Valtteri Bottas Max Verstappen in de slotfase van de tweede plaats beroofde. Alexander Albon wist zich in diezelfde slotfase ternauwernood te ontdoen van de oprukkende Racing Point van Sergio Perez.

Verstappen werd in de tweede helft van de race gehinderd door schade aan zijn auto. Monaghan: "Er was een stuk van de endplate los geraakt. Een stuk kwam vervolgens klem te zitten in het bargeboard. Dat was ook niet erg bevorderlijk. Er bungelden dus niet alleen wat stukken aan de onderkant van de voorvleugel op het asfalt, we hadden ook een bargeboard met een deel van de voetplaat van de voorvleugel erin. Ook zagen we kleine schade aan de achtervleugel. Ik vermoed dat wat onderdelen te veel trilden en los zijn gekomen. De auto was voor de race duidelijk in een betere staat dan na de race."

Albon worstelde volgens Monaghan met zijn banden, maar kent verder geen twijfels over de Britse Thai. "Zijn terugval was inderdaad groter dan bij Max. Hij had last van blaren op zijn banden. Maar zijn feedback is erg goed, vooral zijn geheugen over bochten is zeer indrukwekkend."

Vooruitblikkend op de derde race van dit seizoen, komend weekend op de Hungaroring, klinkt Monaghan erg hoopvol, in de wetenschap dat Verstappen er vorig jaar zeer sterk was. "Dat circuit heeft een heel ander karakter, bochtig, lage snelheden. Dat circuit past ons erg goed. Eens kijken wat we er kunnen doen. Hopelijk op zondag een mooie een-twee!"

Met medewerking van Dieter Rencken.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto