Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Laurent Mekies

Geplaagde Ricciardo ontvangt cruciale steun van RB

De eerste drie races van 2023 zijn verreden en Daniel Ricciardo loopt achter ten opzichte van zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. RB-teambaas Laurent Mekies neemt het op voor de Australiër. Het team moet volgens hem Ricciardo namelijk een auto geven waarin hij zich op zijn gemak voelt.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na tien races kwam Daniel Ricciardo in 2023 toch nog terug in de koningsklasse van de autosport als vervanger van Nyck de Vries. Een turbulent jaar inclusief polsbreuk volgde, waarbij van de zeven verreden races hij twee keer voor zijn teamgenoot Yuki Tsunoda wist te finishen.

Er werd in aanloop naar het 2024-seizoen meer van de achtvoudig Grand Prix-winnaar verwacht, maar van de eerste drie races finishte de Japanner twee keer voor de Australiër. Tijdens de kwalificatie van zijn thuisrace in Australië werd tot overmaat van ramp zijn rondetijd afgepakt, waardoor hij de Grand Prix als 18e moest aanvangen. Hij wist zich in de race naar de 12e positie te rijden, maar zijn prestatie werd overschaduwd door de zevende plek van teamgenoot Tsunoda, waardoor het team in een keer naar de zesde plek in het constructeurskampioenschap schoot.

Gevoel in de auto

RB-teambaas Laurent Mekies neemt het voor zijn coureur op: "In alle eerlijkheid, we moeten hem een auto geven waarmee hij zich meer op zijn gemak voelt", vertelt de Fransman aan Autosport. "Yuki had vanaf de eerste vrije training (in Australië, red.) een auto waar hij zich erg comfortabel mee voelde."

Dit gevoel kwam voor de Australiër wat later, vermoedt Mekies: "Dat stadium bereikten we waarschijnlijk pas in de kwalificatie met Daniel en van daaruit moet je verder bouwen. En we hebben het gevoel dat hij dat zeker heeft gedaan in de race. Hij was net zo snel als de jongens die de punten pakten. Dus we zullen voor de punten hebben gestreden vanaf een betere startpositie. Het is ook een positief punt om mee naar huis te nemen dat Daniel een erg sterke race heeft gereden, ondanks dat hij achteraan startte."

'Weet zeker dat hij in de top 10 zou hebben gestaan'

CEO Peter Bayer vermoedt dat er iets is misgegaan met het analyseren van de data. "Ik denk dat hij de gegevens een beetje verkeerd heeft geïnterpreteerd", zegt Bayer. "We hebben samen met hem gekeken naar wat we hebben gezien en uiteindelijk heb ik ook positieve dingen gezien bij Daniel, want hij vond zijn tempo weer terug in de kwalificatie. Ik denk dat als hij die ronde op vrijdag had kunnen rijden, hij daarop had kunnen voortborduren."

"Eerlijk gezegd weet ik zeker dat hij ook in de top 10 zou hebben gestaan in de kwalificatie. Dus dat moeten we gewoon meenemen. Op zondag is het moeilijk, wat betreft het verkeer, hoe je de race managet en waar je jezelf positioneert. Het is ook een circuit waar het niet makkelijk is om in te halen."

De Oostenrijker sluit af met een compliment: "Eerlijk gezegd heeft hij het goed gedaan en we weten dat we kunnen voortbouwen op wat we hier hebben gezien."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China