Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Getergde Hamilton verdedigt Verstappen: "Hij deed wat iedereen zou doen"

Lewis Hamilton kreeg een zware klap te verwerken toen hij vorig jaar op controversiële wijze de Grand Prix van Abu Dhabi verloor aan Max Verstappen. De Nederlander werd kampioen, maar Hamilton koestert geen wrok.

Hamilton 2022 Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was geen fijne manier om de wereldtitel uit je handen te zien slippen, zoals Lewis Hamilton afgelopen december last minute overkwam. De Britse media hadden het vooral de laatste weken gemunt op Red Bull en sportief directeur Jonathan Wheatley, die toenmalig wedstrijdleider zou hebben beïnvloed, waardoor Verstappen uiteindelijk de race en de titel kon winnen.

Als Hamilton in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd naar de rol van Red Bull en Verstappen in het geheel, wil de Brit zich niet wagen aan beschuldigende woorden. Integendeel, volgens hem kan de Red Bull-coureur helemaal niets worden verweten.

"Dit heeft niets met Max te maken. Max heeft alles gedaan wat een coureur zou doen als hij die kans krijgt. Hij is een geweldige concurrent en we gaan dit jaar opnieuw de strijd aan, net als vorig jaar. Hopelijk gedragen we ons en hebben we geleerd van onze races en ervaringen van vorig jaar."

"Ik heb geen problemen met Max, ik koester geen wrok jegens hem. Dat doe ik nooit, bij niemand niet. Het is niet goed om zoiets met je mee te dragen. Ik beweeg voorwaarts en blijf niet te lang hangen in het verleden. Zoals ik al zei: ik voel me fris en gefocust. Ik laat niets me afremmen, ik laat dat niet gebeuren."

Hamilton: "Wacht maar tot je me dit jaar ziet"

Hamilton denkt dat hij door alle gebeurtenissen dit jaar sterker zal zijn dan ooit. De Brit heeft met volle teugen genoten van zijn vrije tijd, ook al was die volgens hem aan de korte kant, en wil samen met Mercedes op jacht naar zijn achtste titel.

"Door deze lange seizoenen is de vrije tijd die we hebben niet zo lang als je eigenlijk wilt. Het wordt steeds korter, maar door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik efficiënt moet zijn met mijn tijd, mijn herstel en mijn training."

"Ik voel me geweldig, ik voel me fit. Als je weer een jaar meer ervaring hebt, dan helpt dat altijd mee. Door dit soort ervaringen kan je die emotie omzetten in kracht en energie, en dat doe ik. Ik stop mijn energie in mijn werk hier samen met de mannen en vrouwen in het Mercedes-team."

De zevenvoudig kampioen eindigt zijn relaas met een waarschuwing aan het adres van al zijn concurrenten. "Als je dacht dat je vorig jaar het beste van mij hebt gezien, wacht dan dit jaar maar af."

Ook interessant:

Red Bull verzekert zich van miljoenen, bodyguards beveiligden Latifi

Red Bull heeft wederom een enorme sponsordeal en Latifi heeft bodyguards nodig: binnen een paar minuten praten we je in onderstaande video bij met het laatste nieuws uit de Formule 1!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

50 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP