Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Giovinazzi zwaar gefrustreerd door Alfa Romeo na 'compleet verkeerde strategie'

Antonio Giovinazzi heeft zich boos uitgelaten over zijn team. Alfa Romeo heeft hem een onjuiste strategie gegeven tijdens de Mexicaanse Grand Prix, aldus de Italiaan.

Antonio Givinazzi kende een tegenvallend resultaat in Mexico. De Italiaan begon de race als elfde maar klom na de start op tot de zesde plek. Toch finishte Giovinazzi de race als op de plek waar hij begon, net buiten de punten op plaats elf, en dat verwijt hij zijn team. "Bedankt voor de fantastische strategie", zei de Italiaan na afloop op een sarcastische toon op de radio. "Ik ben gewoon erg teleurgesteld want we hadden vandaag met twee auto's punten kunnen scoren. Maar het team heeft mij een compleet verkeerde strategie gegeven", riep de Alfa Romeo-coureur getergd tegen onder meer RacingNews365 na afloop van de race. "We gingen te vroeg naar binnen, maar ik denk niet dat dat het probleem was. Het probleem was, toen ik naar buiten kwam, dat ik in het verkeer zat. De strategie werkte niet", legt de Italiaanse uit. "Kimi kon de achtste positie behouden en ik reed op de zevende plek op dat moment. Dus ik ben teleurgesteld omdat het team niet zo veel punten heeft gescoord als mogelijk was. Dat is ook heel moeilijk voor mij."

Bottas en Ricciardo krijgen de schuld

Xevi Pujolar, Head of Trackside Engineering van Alfa Romeo, probeert aan onder andere RacingNews365 uit te leggen wat er mis ging met de strategie. "We wilden niet zo vroeg een pitstop maken, maar op een gegeven moment had Antonio problemen met zijn achterbanden. We keken naar het verkeer achter hem en het laatste wat we wilden was dat iedereen zich achter hem zou ophopen. Dus besloten we om Antonio naar binnen te halen." Volgens Pujolar hebben Valtteri Bottas en Daniel Ricciardo er voor gezorgd dat deze strategie niet goed uitpakte. Ricciardo had Bottas in de rondte getikt in de openingsronde en daardoor reden de twee coureurs op lagere posities rond dan ze zich hadden gekwalificeerd. "We hebben het tempo van deze twee gasten verkeerd ingeschat. We dachten dat ze sneller of even snel waren als Kimi en al die andere jongens", legt Pujolar uit. Bottas en Ricciardo konden die snelheid echter niet halen. "Dat was niet ideaal voor Antonio en dat hadden we niet verwacht. Daardoor was zijn race verpest. Ik weet niet wat er met Ricciardo aan de hand was, of hij een probleem had of zo, want zelfs als je banden aan het sparen bent verlies je niet zoveel tijd. Dus ik weet niet wat voor problemen zij hadden, maar daardoor verloren we veel tijd met Antonio", verklaart de Spanjaard.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst